Галина Михайлова & Антон Иванов

Последните ми радиовръзки

Последните ми радиовръзки - QSL картичка
Последните ми радиовръзки – QSL картичка

Последните ми радиовръзки

Това е извадка от QRZ.com за радиовръзките, направени от мен (Тони, LZ3AI). Тези радиовръзки (QSOs) обикновено не са последните. Самата извадка е в реално време и показва последните, качени в QRZ.com, но не и последните направени и отразени в локалния дневник (logbook).

Обикновено са или DX, или свързани с придобиване на някоя диплома. Разбира се, има и доста други – никога не отказвам да отговарям на директно повикване. Напълно вероятно е този, който ме вика, да се бори също за някоя диплома и точно аз да съм му необходим. Затова отговарям винаги.

Последните ми радиовръзки може и да не са потвърдени от всички кореспонденти все още. Потвържденията се виждат в QRZ.com, но не и в извадката. Не всички радиолюбители имат акаунти в QRZ.com и по тази причина не всичко става автоматично. Друг канал, по който се потвърждават атоматично е Logbook of The World, но синхронизацията се извършва също ръчно.

При всички случай електронното потвърждаване е многократно по-удобно и по-бързо от преди, когато ставаше единствено чрез QSL-картички, изпращани по пощата. Като тази на снимката по-горе.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *