Галина Михайлова & Антон Иванов
Интервю: След интервюто

Интервю: След интервюто

Интервю: След интервюто

Част от професионалният етикет е кандидата да получи отговор от вас, независимо дали той е положителен или отрицателен. Не забравяйте, че цялостното интервю е и начин да популяризирате името и дейността на вашата компания и да създадете и поддържате едно много добре впечатление за нея.

Веднага след края на интервюто запишете впечатленията си.

Изпратете колкото е възможно по-скоро кратко и учтиво благодарствено писмо или картичка до всеки интервюиращ. Уверете се, че имената и длъжностите са правилно изписани.

Не забравяйте да се обадите на консултанта от агенцията за подбор на персонал, който ви е изпратил на интервюто, за обратна връзка. Това може да е добър начин да научите нещо повече за фирмата, което ще ви е полезно за следващото интервю. Напоследък става все по-популярно след интервю да се изпраща благодарствена картичка или писмо на интервюиращия. По този начин вие:

  • Засилвате позитивното впечатление на интервюиращия за вас, Карате интервюиращия да ви запомни, Пре-потвърждавате искрения си интерес към длъжността и сериозните си намерения към компанията, Поласкавате интервюиращия за ролята му по време на интервюто.
  • Оригинален сте.

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: