Галина Михайлова & Антон Иванов

Ерогенни размисли

Хей, момичета, вие познавате ли се?

Момчета, къде е вашият откривателски дух?

Нима остана в детството?

Дали да не се опитаме да преодолеем прословутия наш егоизъм и да доставим максимално удоволствие на партньорката?

Какво казва теорията...
Какво казва теорията…

Всички се мислим за знаещи и можещи, но дали не се заблуждаваме?

Какво казва теорията…

Новите технологии се опитват да ни убедят, че за да управляваш машина с повече от три копчета, трябва да си поне бакалавър.

Ето едно илюстровано сравнение между мъжът и жената:

Точна настройка
Точна настройка

Май не стига даже нито бакалавър, нито магистър или доктор да си! 😉

Изводи:

  • мъжът е лесно управляем (исторически доказано дори);
  • жената си трябва яко изучаване…

Всичко щеше да е много лесно, ако човек беше машина. Научаваш копчетата и кое до къде трябва да врътнеш и си “вече в бизнеса”. А това, че на човек формата била по-инаква и не такава изчистена като на разните там апаратури, голяма работа. Все ще намерим врътките…

Обаче…

Така ли е на практика?

Ами май не. Жената си е човек в пълния смисъл на думата, а всеки човек е една малка вселена. Всеки е различен. Всеки е уникален. То това даже за мъжете е вярно, макар че има и някои типични неща:

Типичен мъжки мозък
Типичен мъжки мозък

Но нали откак свят светува, във всичко търсим жената, та и в този текст ще е така.

Започваме значи от това, че всяка жена е различна. Наистина, при целия този пъстър свят, не може да няма общи черти. Само трябва да ги намерим. (но това “за общото” никога не й го казвайте! ТЯ е различната, уникалната!).

Няма друг начин, освен да пробваме.

Познайте как би реагирало всяко от тези момичета, ако прокарате пръст по гръбнака му от вратлето до кръста? 😉

Иска си експерименти...
Иска си експерименти…

Различно. И в същото време еднакво. Абе… иска си експерименти.

Да не се бъркаме от рисунката, че жената има десет ерогенни точки, а мъжът само една. Особено по време на експериментите… Ако вземем да му мислим дали сме минали през четвъртата или пропуснали седмата, по-добре да измием съдовете или оправим вратичката на шкафчето на балкона, за което сме обещали миналата година… 😉

Еротични точки при мъжа и жената
Еротични точки при мъжа и жената

И все пак не е излишно да знаем къде, кога и как да я докосваме.

Ето как някои започват експериментите:

Така започват експериментите
Така започват експериментите

Това е може би също едно начало, но до си призная, аз не бих започнал по този начин. ;-§)

Други пък започват много отрано.

Акселерация
Акселерация

Сигурно няма лошо в това. Акселерацията си казва думата. Но съветът ми за тях е като начало да четат много литература и здраво подковани с теорията, ще му дойде времето и за практика.

Продължителното учене си има и своите предимства. Може да попаднат примерно на подходяща учителка, която да ги запознае с географията не само на земното кълбо, а и на своето тяло.

Подходяща учителка
Подходяща учителка

Женското тяло е наистина нещо уникално, грациозно, нежно. Критериите за неговата красота се променят с времето и са различни за различните мъже (ако една жена каже за друга, че е красива, то вероятно “другата” е извънземна или “едната” просто предпочита жените…).

Но да не се отклонявам от първоначалната идея.

Ако знаете къде, как и колко да докосваме жената, ние сме на половината път не само към нея, а и към душата и сърцето й.

Мъжките ръце често са груби на вид, но могат да бъдат и страшно нежни. И ако в допълнение знаят какво и как да правят, жената се разтапя в тях като лед на тропическо слънце.

Има тук един почти неразрешим проблем. Почти нито една жена не би казала на мъжа къде, как и колко продължително би искала да бъде докосвана. И разчитат на мъжката досетливост, която често или я няма, или изобщо не съвпада с женската логика и представа за нея. И на мъжа не му остава нищо друго, освен да експериментира. И ако партньорката е една за по-продължително време, това помага. Ако са много – трябва си силна памет, щото записки в тоя момент точно като че ли не е много подходящо да се вадят. ;-§) А не е добре да остане жена огорчена или не дай си боже, незадоволена.

Но има и общи неща.

Май не е удачен вариант тия общи неща да бъдат номерирани, за да не се бъркат хората, че е съвсем задължително да се спазва тая последователност. Човек по своята същност си е творец и е хубаво да проявява навсякъде това.

Нейният слух и ум

Общоизвестно е, че основната ерогенна зона на жената е нейният мозък. Тя започва да се възбужда най-вече с това, което чува. Не толкова с това, което вижда. (сигурно е защитна реакция… щото това, дето вижда, често не е много за гледане…;-§)). Но тя по всяко време обича да си мечтае и да витае в някакъв друг свят, различен от сивото ежедневие, и ако мъжът и помогне само мъничко, тя ще е готова да направи какво ли не за него. Естествено, именно тя самата е в основата на собствените си мечти и точно на нея трябва да набляга мъжът в своите приказки. Но то обикновено хич не е трудно, особено като го “удари вече хормона” – тогава всичко му изглежда безкрайно красиво. Трябва да й каже това. Да сподели с нея всичко, което му харесва. Какво точно му харесва. Защо му харесва. И то за момента дори ще си е самата истина. Това сигурно е грубо изказване в момента, но тогава мъжът трябва да забрави грубостта. Да се сети за всичките нежни, мили и красиви думи, които някога някъде е чувал и запомнил. Поне в началото.

От там нататък започват различията – едни жени обичат да продължат да им говорят така, други предпочитат груби и цинични думи… но те тези жени ще бъдат достатъчно смели да си признаят, та едва ли трябва мъжът да се притеснява за това.

Като съвет: ами иска се четене… много четене… обогатяване на речника и вътрешния душевен свят, ако иска мъжът да има успех сред жените. Да бъде мил и кавалер – вече като че ли позабравени леко неща. Тогава не е необходимо да ласкае жената – то ще си му идва отвътре, когато трябва. Директното изразяване в началото може би върши работа при платената любов, но ако иска да доставите удоволствие на жената и на себе си, нужно е да бъде не директен, а дискретен, мил и нежен дори с думите си.

Нейните очи

Сега ще кажете, че си противореча. Затова обяснявам. Не говоря за това, което жената вижда. Говоря за това, мъжът да докосва очите на жената със своя поглед. Едва ли има жена, която да не усети, че я гледат право в очите. Ще почувства и как я гледат. Особено ако е топло, нежно, с възхищение. Това нейно чувство кара мозъкът и да изтръпне, а в зависимост от настроението й и околната обстановка тая тръпка може да премине през цялото й тяло като високоволтово електричество по далекопровод ;-).

Нейните ръце и пръсти

Пръстите са много по-чувствителни отколкото мъжът си мисли или може да си представи. Тук може спокойно да импровизира, защото до болка трудно може да се стигне. Просто леки целувки или докосване с устни, или пък страстни засмуквания, които навяват различни асоциации – всеки мъж спокойно може да прояви своята изобретателност и да импровизира. Основно при всички такива неизглеждащи особено ерогенни зони е да се набляга на асоциативното мислене на жената – така пак се дразни нейният мозък като основна ерогенна зона. Различните жени получават различно въздействие от докосването на пръстите им. Има такива, които могат да изпитат дори оргазъм при масаж на ръцете. На някой докосването на ръцете им им действа еротично в началото на любовната игра, други обичат да засмукват пръстите им при самото проникване. Много хора не осъзнават, че облизването с език на вътрешната страна на ръцете може да бъде еротично преживяване. А трябва да се опита.

Нейните устни и лице

Целувката е нещо велико в усещанията на жената. Едва ли има жена, която да не помни своята първа целувка. Основна грешка, която допускат някои мъже по време на секс, това са недостатъчното целувки. Жените обожават целувките. Разбира се, не е важен просто броят на целувките, а и начинът, по който целува мъжът. Започва се нежно. Леко докосване с устни. Изпробва се различна интензивност. Продължава се с по-голяма настоятелност. Отново се забавя. Разнообразието е важно. Импровизациите допустими. Няма друг начин мъжът да разбере как точно жената обича да я целуват. Ако се съсредоточи върху целувката и ръцете му не шават и дразнят други области на тялото й, ще бъде възнаграден. Ще почувства как тя се отпуска и видимо му поверява тялото си.

Когато почувства, че достатъчно е целувал устните й, галил с език нейния език, небцето й, зъбите й, може да се придвижи и към бузите й, клепачите, веждите и навсякъде по лицето.

Нейните ушите и врат

Защо повечето мъже ги пренебрегват? Не бива. Нито една област от тялото на жената не бива да остане неизследвана. Докосвайки с устни мекичкото на ушите, там, където често има обици, засмуквайки го, дори и със самите обици, той може да й достави неимоверно удоволствие. Или като обходи каналчетата на ушната мида. Получава се нещо като гъдел, но различно, което допълнително възбужда жената.

Има и жени, които изпадат в екстаз от погалването на адамовата им ябълка с език. Други – като засмукват кожата им на врата над ключицата или самата ключица.

Нейният гръб, гръбнак, кръст

Гърбът на жената става достъпен до ръцете на мъжа в най-различни случаи. Когато е към него и са се прегърнали, когато е легнала по корем или на ръце и крака пред него. Не бива да се пренебрегва нито една от тези възможности. Мъжът ще бъде дарен с най-невероятните извивания и тръпки. Да не забравя, че между връхчетата на пръстите му и нейната кожа могат да прескачат невероятни искри, ако ги прокара покрай гръбнака, покрай него, завърти ги по кръста. Съвсем леко и нежно, едва докосвайки я. Ще почувства ефектът неминуемо, когато се получи. Това може да се прави и с едната ръка, и с двете симетрично от двете страни на гръбнака или отстрани на гръдния кош. Ефектът е кратък, но много силен и възбуждащ и за двамата.

Хубаво продължение е целувката по същите места, ако за момента са достъпни за целувка.

Нейната коса

Тук крайностите са силно изразени. Много жени играят със своите коси. Това не е някаква изблик на изнервеност, а защото им е приятно. Те обичат това да прави и мъжът – да прокара пръсти в косите им или просто да ги гали с ръка или все едно да сресва с пръстите си. Жената обикновено не очаква това от мъжа и тази изненада й доставя удоволствие и я възбужда.

Други жени се дразнят от докосването на косите им. Обикновено и самите те не правят това, с изключение на самото сресване.

За да може мъжът да определи каква жена стои пред него, трябва да я наблюдава. Да разкрива любимите й неща, както и тези, който я дразнят.

Нейните нежни места

Това са места, където мъжът може да покаже доста изобретателност. Те, въпреки че са доста нежни, все още са устойчиви на продължително дразнене и галене, но все пак вече се подхожда с по-голямо внимание. Мъжът се разхожда с нежни целувки по сгъвката на коленете, вътрешната страна на ръцете и бедрата, или вдлъбнатата част на врата. Жените обичат тези места да бъдат нежно натискани, целувани, близани или подухвани.

Нежната стимулация по тези места е по-възбуждаща от грубия натиск. Ако мъжът обърнете достатъчно внимание на тези точки, това ще означава много за нея.

Нейните гърди

Не ги правете единствената спирка преди проникването. И никога не първата. Нито пък голямата. Те са позната територия за почти всички мъже, с която те се забавляват и затова е невъзможно да бъде пренебрегната. Грешката тук е обаче, че им се отдава прекалено много внимание и прекалено бързо след началото на любовната игра. Свръх-стимулацията може да бъде болезнена или да окаже болезнени последствия след това, дори определени физиологически проблеми.

Стимулация
Стимулация

Грешка е мъжът да се престарава със засмукването и захапването на зърната, особено преди да са готови и особено след като са станали прекалено чувствителни и вероятно докосването им е болезнено.

Мъжът не бива да забравя, че това не е тесто за месене, а едни от най-чувствителните области на женското тяло. Трябва да ги докосва нежно. Първоначално отстрани, дори не самите гърди, а около тях. Постепенно да стеснява периметъра. Докосванията да са нежни, с чести отдръпвания от тях. Да се постигне определено усещане за очакване. Да не забравя, че целите гърди са изплетени от нервни окончания и енергичната им стимулация е допустима едва когато жената е готова и дори очаква и желае да понесе такава. Зърната са лесно възбудими и видими и говорят за степента на възбудата, но не бива мъжът да се доверява само на тях, а да наблюдава внимателно реакциите на цялото тяло на жената.

Нейните бедра

Бедрата понасят повече енергичност от гърдите. Може да се употребява натиск върху тях или да ги размачквате и стискате. Но нежността и тук не е излишна в началото. Особено с вътрешната част на бедрата. Не бива да се забравя и обръщане на внимание на дупето. Докосвайте ги не само с ръце и пръсти. Целувайте ги. Близвайте ги.

Нейните срамни устни

Докосването им действа изключително възбуждащо не само на жената, а и на мъжа. Тук е особено важно разнообразието. С пръсти, с устни, с език, леко захапване, засмукване, облизване, галене наоколо за достигане на безумно желание за докосване, това трябва да цели мъжът. Важно е и да не “преиграва”, защото става болезнено и неприятно.

Нейното влагалище

Това не е просто поставка за някои мъжки органи. Колкото и да противоречи на теорията, има жени, които се възбуждат единствено от проникването на мъжа там а влиянието на другите ерогенни зони им е почти равно на нула. Един вид, мъжки момичета ;-§))).

Нейният перинеум

Перинеумът, зоната между вагината и ануса е особено чувствителна и често се пренебрегва. Той е направен от тъкан, подобна на тази на срамните устни, следователно е богат на нервни окончания. Тук има и особен момент на интимност, тъй като това е съкровена част от тялото, която малко хора са виждали, и тя се чувства като че ли дава на мъжа някакви специални привилегии. Това е особено нежна част от тялото. Докосванията са леки. Ако мъжът е съблюдавал правилата за постепенност в любовната игра, вече ще има достатъчно влага наблизо, която може да използва.

Нейният клитор

Това е физиологическия аналог на единствената ерогенна зона у мъжа. Неговото физиологическо предназначение е едно единствено: удоволствие. Докато мозъкът е повече психологическа ерогенна зона, това е най-ерогенната физическа част от женското тяло. Но и най-чувствителната. И най-субективната – едни жени понасят съвсем леки докосвания, а в друг момент желаят по-груби, докато други жени предпочитат направо грубо дразнене. За много мъже клиторът е все още е нещо непознато. А не трябва. Полезно е да се знае, че клиторът е направен от съвсем същата тъкан и има съвсем същите нервни окончания като главата на мъжкия пенис. Затова, въпреки че е забавно да го дразните по време на любовната игра, ще дойде време когато жената ще се нуждае от директна стимулация на клитора. За дразнението му е най-добре по време на проникването жената да е отгоре. И още нещо, което трябва да знаете за клитора. За разлика от мъжете, които стават свръхчувствителни след оргазъм и искат стимулацията да спре, жените предпочитат стимулацията на клитора да продължи по време на оргазма и дори след него. Те продължават да се чувстват добре и понякога директно продължават към “втория път”. Но и това не е валидно за всички жени. Има такива, които предпочитат почивка след оргазъм. Но при всички случаи грешка е спирането на нежността след оргазма на жената, макар и да е необходимо изразяването й по друг начин – прегръдки, целувки, галене по други места, които не са така болезнено чувствителни.

Нейната G-точка

Мистерия или реалност? Тя може да бъде дядото на ерогенните зони, но все още експертите спорят относно нейното съществуване. Но няма нищо лошо да бъде проверено. Оргазмите, произхождащи от G-точката се усещат различно от тези, произлизащи от клитора.

Ето това не е подходящ начин за търсене на G-точката ;-):

Не е най-подходящият начин
Не е най-подходящият начин

Идеалният вариант е мъжът да достигне до предполагаемата точка по време на движенията на пениса си, но за да се ориентира е добре първо да я потърси. Това става най-успешно, ако жената легне по гръб, а мъжът вкара един или два пръста във влагалището й, като дланта гледа нагоре. От това положение мъжът прави движение с пръст, все едно че вика някой да дойде към него. Сега, за да стимулирате точката направете движение с пръстите, като че ли давате знак на някой да се приближи към вас. Няма начин да не разберете дали сте на прав път или не.

По време на проникването най-добрата позиция за стимулация на G-точката е жената да лежи по гръб с крака нагоре и таз, издаден напред и приседнала върху коленете на мъжа, той коленичил пред нея под таза й. За допълнително удоволствие може да се пробва едновременно стимулиране на клиторът, който в това положение е лесно достъпен и видим пред мъжа. Така се достига до едновременен, двоен оргазъм, който ще бъде незабравимо усещане за жената дълго време.

Ако имате други становища по тия въпроси, ще се радвам на мнения и предложения.

Но не мислете за тези неща по време на шофиране – опасно е!

Опасно е
Опасно е

И умната с експериментите… 😉

 

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.