Галина Михайлова & Антон Иванов

Дистанционно обучение за здравословно хранене

 

Дистанционното обучение е за хора, които са минимум на 200 и повече километра от клуба ни. Тези, които са по-близко, е силно желателно да присъстват на място.

Абонатите на КЛУБ ГАЛАНТО за дистанционно обучение могат да се включат от тук.

Дистанционното обучение е тествано засега по три начина:

 • с Firefox с вградено разширение;
 • с Internet Explorer с вградено разширение или
 • със самостоятелно работещи добавки към Chrome (Amcrest Web View или NACL Web Plug-in).

Важно! Феновете на Firefox ще трябва да си изтеглят версията с разширена поддръжка (ESR) от този адрес: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all/ 

Необходимо е предварително да бъдат извършени следните няколко стъпки:

 1. Да платите дължимата такса в клуба.
 2. От треньора си в КЛУБ ГАЛАНТО да получите име и парола за достъп;
 3. Да стартирате избраният браузър и му зададете адрес http://video.galanto.eu (обърнете внимание – завършва на .eu, не на .com!);
 4. Да игнорирате предупреждението за опасност поради липса или несъвпадане на сертификат (ако се появи);
 5. При първоначално посещение на този адрес се инсталира автоматично разширение (plug-in) WEBPLUGIN.EXE (понякога е вече инсталирано от друго приложение, понякога пък се налага ръчно инсталиране – записва се със SAVE някъде на локалния диск, стартира се и с клик върху появилата се иконка се активира MMX, като след това се избира “Allow and remember”). Потребителите на CHROME инсталират някое от разширенията AMCREST WEB VIEW или NACL WEB PLUG-IN и обръщат внимание за Забележка 2 по-долу.
 6. Разрешава се и се запомня достъпът до сайта (обикновено автоматично се появява жълто или друго подсещащо поле под адресното поле или в долната част на браузъра);
 7. Рестартира се браузърът и се посещава отново този адрес или се избира от падащото меню на сайта http://club.galanto.com – / КЛУБ / ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ.
 8. Въвеждат се име и парола;
 9. Отваря се прозорец с изображението (камерата работи постоянно и може да се подготвите предварително) и иконки за управление, без да чувате звук.
 10. Включвате звук чрез иконката ВИСОКОГОВОРИТЕЛ горе вдясно;
 11. Ако ви зададат въпрос и желаете да отговорите натискате и задържате иконката МИКРОФОН горе вдясно, при което говорите на своя микрофон. Ако не се включва автоматично при отпускането й приемането на звук, включва се ръчно с иконката ВИСОКОГОВОРИТЕЛ.

ЗАБЕЛЕЖКА 1: НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ МОЖЕ ДА ПОЛЗВАТЕ ЗАСЕГА ДИРЕКТНО САМО ДВА БРАУЗЪРА: МОЗИЛА И ИНТЕРНЕТ ЕКСПЛОРЕР! Феновете на CHROME могат да ползват самостоятелно работещите добавки “AMCREST WEB VIEW” или “NACL WEB PLUG-IN”. С други браузъри и добавки няма успешни тестове.

ЗАБЕЛЕЖКА 2: ЗА ПОЛЗВАЩИТЕ CHROME: добавките “AMCREST WEB VIEW” и “NACL WEB PLUG-IN” работят самостоятелно, а не от прозореца на CHROME. За да облекчите живота си, може да направите иконка на тази, която сте си избрали, като напишете в адресното поле на CHROME “chrome://extensions”, откриете съответното разширение и кликнете върху линк “Подробности” под името на разширението. На появилото се прозорче маркирате предпочитаното поле за създаване на иконка. Приложението за в бъдеще може да се стартира директно от тази иконка и да се ползва като браузър за адрес http://video.galanto.eu. 

ЗАБЕЛЕЖКА 2: ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТ ЗА ОБУЧЕНИЕТО СМАРТФОН ИЛИ ТАБЛЕТ, ДА ИЗТЕГЛЯТ ПРИЛОЖЕНИЕТО “AMCREST VIEW PRO” ОТ APPLE STORE ИЛИ GOOGLE PLAY В ЗАВИСИМОСТ ОТ ОПЕРАЦИОННАТА СИСТЕМА (БЕЗПЛАТНО Е).

Освен самото приложение за смартфон/таблет, за него ще ви бъде необходима и следната информация:

 • адрес:78.83.64.29 или video.galanto.eu
 • порт: 80
 • име: вашето потребителско име
 • парола: вашата потребителска парола

Следващия път ще трябва само да пуснете съответния браузър или приложение, да въведете името и паролата си и да пуснете звука.

Приятно учене!

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.