Галина Михайлова & Антон Иванов

Авторски права

2 comments

Да ги четем ли?

Тези страници обикновено никой не ги чете, но пък понякога са дяволски полезни… Дано този текст не ви е толкова скучен, че чак да се насилвате да го прочетете.

По същество авторските права на всички материали, публикувани тук, си принадлежат на техните автори. И нямаме никакви претенции към това. Нито пък се обогатяваме незаконно за тяхна сметка. Дори според нас безплатно и чистосърдечно ги рекламираме, защото сме подбрали само хубави неща за Интернет – публиката.

Вероятно ще има случай, когато за автор е записан не авторът на текста, а изпълнителят, жанрът (примерно “Стара градска песен”) или нещо друго. Ако се чувствате компетентни и уверени да ми кажете точния автор, с благодарности ще нанеса корекциите и в сайта.

Авторски права
Авторски права

Уважаваме авторските права на всички автори. Често и ние се явяваме автори. Поне на няколко деца със сигурност.

Ако някой сметне, че нарушаваме по някакъв начин авторските му права, нека ни пише, със сигурност ще се отзовем на желанията му – примерно да махнем някой текст или да го представим по друг начин.

АВТОРСКИ ПРАВА

С това, че разглеждате сайта, без значение дали ви доставя това удоволствие или не, вие се съгласявате с някои основни тези:

 • съгласявате се да видите тези страници такива, каквито си са;
 • осъзнавате, че тъй като навлизате в непозната територия, може да получите нараняване (примерно психическо) или да се удавите (в море от информация или в банята – няма значение);
 • отказвате се да ми търсите отговорност за каквото и да е, публикувано тук;
 • няма да искате възстановяване на загубени пари, пропуснати ползи, неуспешни свалки и всякакви други евентуални загуби;
 • напълно наясно сте с непредвидимите последствия от разглеждането на този сайт;
 • използването на наученото от тук и лични импровизации може да използвате единствено на свой собствен риск;
 • веднъж навлезли в сайта, може и да загубите достъп до навигацията из него, да се заблудите или объркате или пък побъркате;
 • няма никаква гаранция, че ще намерите това, което ви трябва или което търсите;
 • не нося никаква отговорност за загубеното от вас тук време, без значение от неговото количество;
 • знаете, че това напълно възможно е това изобщо да не е WEB-сайт или това, за което си го мислите;
 • ако не сте съгласен (съгласна) с някоя точка от това споразумение, може тутакси да напуснете този сайт и никога повече да не се връщате. Ако за тази цел сте дали лично на мен някакви пари за това влизане, може да си ги искате обратно, за да ви ги върна, ако вече не съм ги похарчил;
 • транспортните разходи и за влизане и за излизане от сайта са за ваша сметка и авторът на сайта (т.е. аз) не нося никаква отговорност за възникнали при това повреди или вреди;
 • ако се сетите и за нещо друго, което би било в моя вреда при разглеждането на сайта, ще се наложи да се съгласите и с него.

Обикновено в такива споразумения се пишат един тон неща със скучен тон, за да могат споразуменията да станат възможно най-големи и читателят им да се откаже да ги чете още в началото, но чак толкова много глупости се затруднявам да измисля.

Във всеки случай се абстрахирайте от шеговития тон на споразумението и се замислете над юридическата му сила. Ако не сте съгласни с него, давам ви още една възможност да напуснете сайта, докато е време.

Това не значи, че ви пъдя. Ако сте съгласни с абсолютно всички точки от горното споразумение, заповядайте и се наслаждавайте максимално!

Добре дошли!

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

2 мисли относно “Авторски права”