Галина Михайлова & Антон Иванов
Аура

Аура

Хората, животните, растенията, неодушевените предмети са обкръжени от електромагнитно поле. Всеки обект притежава собствено поле, собствена аура, ореол с различен цвят.

Аура
Аура

Това се дължи на атомите, съставени от протони и електрони, които са в непрекъснато движение и вибрират, подобно на електромагнитните вълни. При одушевените предмети те са по-силни, отколкото са при атомите на мъртвата материя.

Триизмерното поле на енергията постоянно обгражда човешкото тяло. Когато човек е здрав, аурата му приема овална форма, сякаш той се намира в яйце от светлина.

Аурата отслабва, ако човек се храни лошо, почива малко, ако пуши или прекалява с алкохола или пък използва наркотици.

Отслабнала аура
Отслабнала аура

Установено е, че не съществуват две еднакви аури, тъй като всеки индивид притежава собствена честота на вибрациите. Всеки човек обменя енергия с останалите. При контакт с друг човек се предава или приема енергия. За предпочитане е да се общува с хора, при които честотата на вибрациите действа в хармония с вашата.

За онези, които не желаят да развият дремещите си умения, са изобретени апарати – специални камери, които правят цветни снимки на човешката аура.

За сега обаче и най-прецизните уреди измерват само първия слой на аурата (на здравето) – на 2,5 – 5 см от кожата и втория (на емоциите) слой – на 15 см от тялото. Твърди се, че аурата има седем слоя.

Първият метод за откриване на Аурата е създаден от Семьон Давидович Кирлиан през 1930 г. При него изследваният поставя ръката си върху електропроводима пластина, в която има фоточувствителна плака. При подаване на електричен заряд на пластината, върху плаката се получава директен образ на аурата на ръцете. Този метод изисква тъмна фотолаборатория, изобразява само ръката и не дава информация за психологичните слоеве на аурата. Електричният импулс замърсява и изопачава оригиналното биополе. При все това директния образ на ръцете дава известна информация за здравословното състояние на принципите на рефлексологията.

Аурата е на слоеве
Аурата е на слоеве

Следващите категории апарати не дават директен, а компютърно генериран образ.

При вторият клас уреди отново се подава електричен импулс на пластини, където са поставени ръцете на пациента, с цел усилване сигнала на аурата. Компютърът измерва промените в електричното поле и се опитва да определи какъв цвят би имало биополето, ако можеше да го наблюдава. Накрая изображението се отпечатва.

Третият клас устройства използува “електро-меридианния принцип”. На пластините не се подава електричен импулс, а пасивно се чете електричната активност на пръстите. С принципите на акупунктурата се определя откъде от тялото произлизат измерените биоенергии. Компютърът пресмята какви цветове могат да бъдат измерените електромагнитни честоти и ги разпечатва.

Ново поколение устройства е създадено от Института за нови технологии и енергийна медицина ITEM в САЩ. В резултат на 10 годишно проучване те са проникнали в интимните механизми на работата на организма от гледна точка на електрофизиката и психобиологията и съумяват да изобразят по-точно създаваните от организма електромагнитни вълни.

Малко упражнения и ще я забележите.

Нужна е малка тренировка, за да се научим да виждаме аурата и без никакви уреди.

За обикновените хора като нас са достъпни само първите два слоя, но и това не е малко.

Малко упражнения и ще я забележите
Малко упражнения и ще я забележите

Първият слой на аурата се нарича и енергийно поле на физическото тяло.

Вторият слой на аурата е с по-голяма дебелина и оформя ауричното яйцевидно поле на човека. Това е електромагнитното поле на мислите и емоциите. То съдържа многообразие от форми и цветове, които повечето чувствителни хора долавят

Ето две упражнения, които помагат. Разбира се тези способности са различни за различните хора.

1. Аура на дърво

Дървото също е жив организъм и притежава своята аура. В топъл слънчев ден се изтегнете на тревата и наблюдавайте дървото пред вас. Разгледайте го внимателно от основата до върха. Виждате как короната се откроява на фона на небето. Постарайте се образът да се разфокусира, също както ако погледът ви се рее в безкрая. Много скоро ще видите, че лек ореол опасва короната на дървото и се откроява на фона на небето. Полупрозрачна форма, по-светла от небето, обкръжава силуета на дървото. Това е аурата му. Най-добре се вижда през пролетта.

Аура на дърво
Аура на дърво

2. Аурата на човека

Помолете близък да застане прав или седнал пред бяла стена. Добре е това да се прави в слабо осветена стая. Застанете на около 3 метра от него – така, че да виждате цялата фигура – от главата до петите. Съсредоточете вниманието си върху главата. Първо бързо очертайте с поглед кръг около фигурата на човека по посока на часовниковата стрелка. На петнайсетата или трийсетата секунда насочете вниманието си върху най-горната част на главата. След това съсредоточете поглед в празното пространство, като включвате голяма част от повърхността, обкръжаваща човека. Наблюдавайте, без да се напрягате, и скоро ще видите аурата, която обкръжава главата и раменете.

Аурата на човека
Аурата на човека

Аура притежава всеки от нас, но се смята, че добре развилите се души имат много по-голяма аура, която може да се простре на километри извън физическите тела.

Светците са хора със силна аура. Ореолите, който се рисуват около изображенията им от иконописците, всъщност символизират тяхната аура.

Тя реално не е само ореол, а е триизмерна с форма на яйце.

Различният цвят на аурата разкрива характера на човека и здравословното му състояние. С малко упражнения всеки може да се научи да вижда ореола около хората.

Как да анализираме това явление?

Аурата на различни хора е различни цветове. Всички наши мисли и чувства, всеки миг от живота ни, създават цветовата палитра на аурата.

Винаги обаче един от многото цветове е доминиращ, а останалите присъстват в по-малка и размита интерпретация.

За да разберем какво показва аурата на околните, трябва да изучим значението на всеки отделен цвят. Ето кратко тълкувание.

Червен

Червен
Червен

Мощна енергия, страст да се разрушава или създава. Човек е способен силно да обича и до смърт да мрази. Лесно възбудим, често с нарушено чувство за равновесие.

Оранжев

Оранжев
Оранжев

Сърдечен, творец, смел, общителен, способен да се радва на живота. Умен, възприемчив. Но ако оранжевото сияние е прекалено силно, човекът е горд, дори горделив, ексцентричен. Често страда от неврози.

Жълт

Жълт
Жълт

Радва се на живота, способен е на активна умствена дейност, в същото време е безгрижен, обича да експериментира. По-силното жълто сияние е свидетелство за способности на ясновидец, но едновременно с това сочи склонност да критикува поведението на околните. Стабилно, добро здраве.

Зелен

Зелен
Зелен

Чувствителна натура. Означава също разцвет и развитие. Ако цветът е наситен, индивидът е склонен към ревност, скъперничество. Властен. Ако ореолът е синьо-зелен, човекът притежава дарба на лечител.

Син

Син
Син

Предан, силен, мъдър. Зареден с много нежност, спокойствие и търпение. Ако цветът е по-светъл, човекът е надарен със силно въображение и интуиция. Гълъбовият оттенък сочи потребност от уединение. Кралско синьо – порядъчен, честен, трезв в преценката си. Ако цветът е по-убит – меланхолия, потиснатост.

Лилав

Лилав
Лилав

Ако цветът клони повече към пурпурно, индивидът има усет за бизнес. Ако преобладават червените нюанси – страст и сила, богато еротично въображение.

Розов

Розов
Розов

Изключителен приятел. Спокоен по характер, много скромен. Възприемчив към изкуствата. Уравновесен, нежен.

Златен

Златен
Златен

Много ентусиазиран, с живо въображение. Предан, по принцип хармонична личност. В такъв човек постоянно има прилив на нови жизнени сили.

Бял

Бял
Бял

Изключително рядко се среща аура с чисто бял цвят. Обикновено се свързва с някакъв друг цвят. Означава начало на период на творческа активност. Бялата аура е и доказателство за вътрешна чистота.

Сив

Сив
Сив

Сдържан характер, склонен към самота. Неочаквано се проявяват скрити таланти. Ако този цвят се вижда около тялото, а не около главата, означава физическа неуравновесеност.

Кафяв

Кафяв
Кафяв

Много трудолюбив и изключителен организатор. Ако цветът се появява на нивото на лицето, може да означава липса на зрялост в разсъжденията.

Черен

Черен
Черен

Изострен интерес към тайните. Често е признак за трудно детство. Черното може да означава и опит за защита срещу въздействието на чужда енергия.

Аура
Аура

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.