Галина Михайлова & Антон Иванов

 

Напоследък съм доста активен. Някои могат да го приемат дори като „агресивен“. Ще ви разкажа една история, за да обясня защо това е така.

Има един човек, когото аз много ценя. Жена, колежка от някога. Страхотна, винаги душа на компанията. Всички я обичат. Няма да казвам колко добрини е направила, защото е невъзможно да се изброят. Всичко, което имаше, го даваше на други в нужда.

Но започна да наедрява. Счупи крак и това още повече влоши нещата. Загуби настроението си. Загуби оптимизма си. Колко ли пъти я каних да дойде при нас, не дойде. Не знам какво я уплаши. Дойде на едно кулинарно парти, не можех да я позная. Не като външност – като външност си беше „тя“, не можех да я позная като настроение и излъчване. Хареса й всичко много и очаквах да се обади и да се запише в уелнес група, но пак я достраша. Аз не бях достатъчно настоятелен, за да преодолее тя притесненията си, каквито и да са били.

Обади ми се. За да каже, че е получила инсулт.

Разказвам ви тази история не за да ви плаша и аз съм сигурен, че тя ще се излекува. Разказвам ви я просто за да обясня своето поведение – защо ставам все по-настоятелен и активен, та чак агресивен. Ако това дразни някого, предполагам защото самият той иска да направи нещо за себе си. Знае, че има нужда да го направи. Но упорито не го прави.

Той е интелигентен, умен човек и нямам обяснение защо не прави нищо за себе си, но не искам да се чувствам виновен за неговата пасивност и за го изкарам от неговата „зоната на комфорт“.

Не искам близките ми хора така „да закъсват“. Искам да са здрави, усмихнати и щастливи, такъв, какъвто станах аз, когато започнах да се храня правилно.

Правилното балансирано хранене не е „лекарство“, но то помага на организма сам да се пребори с вредите в сегашния живот. Не обещавам никому нищо, но му гарантирам, че ще се почувства по-добре и изпълнен с енергия.

Ако се измъкне от зоната си на комфорт, посети ни и следва съветите ни.

Погледнете снимките – заобиколени сме с млади, енергични, усмихнати и позитивни хора. Правилното хранене не е само за дебели и уморени. Правилното хранене е за всички!

Всеки е добре дошъл при нас!

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.