Галина Михайлова & Антон Иванов
черна магия

Магии за пожар, умора, кошмари, лош късмет

Ще се опитам тук да разкажа чрез няколко епизода за срещите ни с хора, страдащи от черна магия, да подбера различни случаи, разкриващи нейното въздействие, според значението й, за да може да добие читателят по-ясна представа за симптомите, болките и страданията, причинени от видовете черна магия. 

Вече описах случая с моя съученик от юношеските години, разказах за болките и страданията му, ходенето му по мъките и за това как беше излекуван. Винаги, когато съпругата ми се заемеше с лечението на някой страдащ от черна магия, го предупреждавахме изрично да не разгласява, че в дома му или където и да е, са намерени магии, тъй като тези, които са ги сложили, ще разберат и ще сложат отново, вбесени от факта, че замисълът им е провален. Въпреки това близки на излекувания винаги научаваха как и по какъв начин обреченият е бил излекуван. Казвам „обречен“, защото много пъти ставаше въпрос не за друго, а за живот и близките на излекуваните не можеха да си обяснят как може да стане това и трудно се устояваше на тяхното любопитство. Мълвата се разпространяваше бързо, въпреки че в началото помагахме само на наши най-близки. След време започнаха да се обръщат към нас за помощ различни хора – българи, турци, цигани, еднакво страдащи от човешката завист и злоба. Много от тях може и вече да са ни забравили, с други останахме добри приятели и до днес, а имаше, разбира се, и неблагодарници, които отдадоха изцелението си на случайността и след време ни оплюха. Най-много обаче ми тежи нещо, което няма да забравя никога – между хората, на които спасихме живота, се намериха и такива, които от завист към нас и най-вече заради дарбата на съпругата ми, се поставиха в услуга на злото и започнаха да правят магии против нас, но това ще опиша по-късно, само искам да подчертая, че такива се намериха единствено измежду българите.

След като моят съученик беше излекуван, за помощ към нас се обърна негов близък роднина – човек на възраст, в която трябва да пращи от здраве, още повече, че той беше едър и снажен – от типа, за който хората казват – „мъж-канара“. Само че „канарата“ беше зле и когато дойде за първи път у нас, изкачи стъпалата до втория етаж на почивки. Задъхваше се и се изморяваше много бързо, даже и при нормално ходене по улицата. Не можеше да спи по цели нощи и сподели с нас, че често се напивал, за да може да заспи. Винаги му се струвало, че не е сам, усещал нечие присъствие, отварял гардеробите и даже надничал под леглата, въоръжен с нож. Попитах го, смеейки се, кого търси там.

Отговори ми:

„- И аз не знам, но това хич не е смешно. Правя го всяка нощ по няколко пъти.“

Оказа се, че положението му е много сериозно, защото къщата и двора му бяха пълни с магии. Затова се бяха погрижили негови съседи, а на всичко отгоре и негови роднини, които някога се карали за наследство с родителите му. Една магия имаше даже в обора, където гледаше много животни. Запомнил съм значението на тази магия, защото, след като я намерихме, се оказа, че е направена за пожар. Мъжът после се сети, че преди известно време паднал гръм и избил всичките му животни. Родителите му живееха на село, а той живееше в къщата сам. Съседите му, негови роднини, в негово отсъствие спокойно бяха наслагали магии навсякъде из двора и къщата. Магии имаше даже зашити в дюшеци и възглавници.

Лечението му не трая повече от месец. Последните дни вече изкачваше стъпалата до втория етаж подтичвайки, без изобщо да се изморява и забрави за безсънните нощи и кошмарите.

Из „Срещи със злото“ – Димитър Дянков

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.