Галина Михайлова & Антон Иванов
черна магия

Черната магия

Следват едни текстове, които поставят на карта авторитетът ми на разумен и здравомислещ човек.

С тези думи искам да потвърдя, че много добре знам какво и защо го пиша и го пиша в пълно съзнание и здрав дух.

Много от хората, които ще прочетат тези неща, ме познават лично. Знаят, че съм всичко друго, само не и психично болен човек, че не съм вярващ, поне не според общоприетото определение за това, дори напротив – бих казал абсолютен технократ и реалист.

Но ще ви разкажа, може би в повечето случаи ще цитирам някои неща от една не много разпространена книжка на Димитър Дянков “Срещи със злото”, в която той описва дейността на съпругата си Цветанка Генова. Наскоро тя издаде нова книга, с която имате някакви шансове да се снабдите… само че може би вече само лично от нея. За новата книга няма да говоря – прочете я сами. Просто ще ви запозная със същността на нещата.

Правя това, защото смятам за свой дълг да дам възможност на хората, които ми имат доверие, а те надявам се не са малко и на тези, които открият, че такива неща се случват с тях, да успеят да си помогнат сами или да разберат откъде могат да получат помощ. Сигурен съм, че вие сте също здравомислещ човек и не мисля, че ще повярвате в моите думи…но замислете се поне.

Подбрал съм само случаи, които или подобни на които съм видял с очите си, които съм изпитал на гърба си (за съжаление) или такива, с които съм се сблъсквал лично, макар и не заради мен…

Не бих могъл да кажа, че съм съгласен с обясненията на тези случаи. Самият аз не мога да си ги обясня. Но факт е, че са се случвали и съм виждал състоянието на хората (или взаимоотношенията им) преди това и ефекта след развалянето на магията. Може би затова, че сам не бих могъл да дам смислено обяснение, предпочетох да не разказвам лично, а да ви предам автентичните разкази на хората, с които се занимават с тази съвсем необяснима, но благородна дейност. Не пресилвам нещата с тази дума, защото пред очите ми е спасен не един човешки живот, не едно семейство, излекувана е не една болест, пред която прочути лекари са се оказали безпомощни и….. но убедете се сами.

И ако досега не сте, което е малко вероятно (с болка го казвам, но е истина), пожелавам ви никога да не се срещнете с това необяснимо за нас, простосмъртните, но жестоко коварство и зло.

Вероятно на много от вас са се случвали подобни неща. Но не си признавате, къде от срам, къде да не ви помислят за луд или луда, а може би дори сам или сама не вярвате, че ви се е случило…

Ето, четете…

Многократно в пресата съм чел жалбите на различни хора, описващи болките и страданията си, убедени, че те се дължат на влиянието на черната магия. Те същевременно отправят и зов за помощ чрез страниците на вестници и списания.

Нямам намерение да доказвам, че черната магия съществува, нито да убеждавам някого, че последствията от нея могат да се окажат трагични за цялата ни нация. Описвам я просто като факт, който, особено в последните няколко години, застрашава здравето, живота и семействата на много хора. Искам най-вече да ви запозная с видовете черна магия, с въздействието й върху човешката психика и човешкия организъм, с възможностите за откриването й и борбата с нея.

Мнозина, чийто живот преминава или е преминал без особени сътресения и страдания, вероятно ще кажат: Това са глупости!

За мене обаче е достатъчно, че ще ме разберат хилядите страдащи и изпиталите на гърба си въздействието на черната магия. В някои райони на страната, на всеки десет жители поне трима или четирима страдат от нейното въздействие, от нея патят цели семейства, а знам и някои села, в които почти няма фамилия, незасегната от злото.

Под въздействието на черната магия в България са попадали всякакви хора – без разлика на националност и религия. От нея страдат както обикновени граждани, така и представители на властта. Много често стрелите на завистта са насочени именно срещу тези, които са издигнати в йерархията на властта, които работят в прокуратурата, полицията, съда и др. Напоследък, след възраждането на частния бизнес, в условията на борба за оцеляване и конкуренция, завоюване на сфери на влияние, пазари и т.н., започна масово използване на черната магия и за разчистване на сметки. Новите бизнесмени, затворени зад стените на своите офиси, пазени от добре платена охрана, живеят с илюзията, че са недосегаеми. Много скоро някои от тях обаче разбират, че бодигардовете не стигат, за да бъдат добре защитени от завистниците и конкуренцията.

Във връзка с връщането на земята и недвижимите имоти много близки до този момент помежду си хора започват да използват черната магия в борбата срещу другите сънаследници, за да задоволят алчността и амбициите си.

Медицината е безсилна да помогне на засегнатите от черната магия. Много самозвани лечители и ясновидци използват страданията на хората, за да се облагодетелстват. Ето защо отправям молба към обществеността, властта и църквата да направят необходимото, за да се пресече възможността на някои хора, обзети от алчност, завист и от злоба, да подлагат на мъки и страдания невинни хора. В тази връзка искам да отбележа факта, че преди десетина години в някои провинции на Индия беше въведено смъртно наказание за тези, които ползват услугите на т. нар. черни магове.

По разбираеми причини не споменавам имената на участниците. Няма нищо измислено или украсено, всичко е описано така, както съм го преживял и видял с очите си.

И накрая искам да се обърна към тези, които със завист и злоба съзнателно причиняват страдание н смърт на невинни хора, като си служат методите на черната магия:

– Спрете! Не слугувайте на злото. Няма нищо скрито под небето и един ден, ако не върху вас, възмездието ще се стовари върху вашите деца или внуци и тогава ще е късно да се каете.

Господ забавя, но не забравя!

Из “Срещи със злото” – Димитър Дянков

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.