Галина Михайлова & Антон Иванов
Целувката

Целувката

Целувката

Какво означава целувката

„Защо да я целуна?“

Хората се целуват защото се опитват за задоволят глада си, глад който е толкова естествен колкото и нуждата от храна, любов, добра интернет връзка (да не би да сте влезли през MTel, BIAnet ili Infotel? :).

Това е глад за страст и нужда да докоснеш някой друг, да прегърнеш някого когото обичаш, глад който крепи двама един до друг… Този стремеж към контакт между хората е инстинктивен. Той е естествен и не може да бъде предварително плануван.

Обаче това което може предварително да бъде научено е как да да целуваме. Целуването е много лесно да се научи. Много хора не се интересуват от теорията и се опитват да натрупат знания чрез опити и грешки, които правят.

Аз, човекът, който е твърдо убеден, че учебниците и теорията никога не могат да бъдат това, което е дългогодишната практика. Но съвсем малко теоретична подготовка по целувки никога не е излишна и може да е доста полезна понякога…

Каква е целта

Основната цел е да се научим да бъдем самоуверени когато го правим с приятеля или приятелката си. Ако се научите да използвате конкретната ситуация ще ви направи по атрактивни и по-привлекателни…

А това от своя страна ще повиши самоувереността ви и самопочитанието.

Кратка история на целувката

Преди много време учените установили че хората намирали целуването за удоволствие, защото когато устните се срещат по време на целувката се генерирала електрическа енергия.

Ние сега можем да бъдем сигурни, че това е доста погрешно твърдение, но новите науки са доказали че когато хората се прегръщат в потока на кръвта нахлуват хормони, които незабавно предизвикват еуфория когато задоволявате глада си от целувка.

И като крайна бележка нека да обърна внимание на това, че целуването не включва единствено и само устните. Същинската работа в една целувка се извършва от езика, този чувствителен орган, който всъщност намира едно съвсем различно приложение от обикновено по време на целувката…

Това ще бъде обяснено по нататък в секцията по Френски целувка. Но нека да подчертая че няма нищо лошо, греховно и ненормално в целувката (когато разбира се тя не е прелюдия към съвсем друго). Това е една напълно естествена и логична прогресия на всяка една връзка…

Техника на целуване (1)

Когато се целувате не мислете за абсолютно нищо. Даже по добре не мислете за това въобще мислите ли или не. Оставете съзнанието си празно по време на целувката. Започнете целувката с устни леко отворени а не затворени като със цип.

Запомнете, че е важно да отпуснете устните си и не ги оставяйте да замръзнат. Това наистина ще ви даде възможността да се насладите на целувката. Не зпочвайте целувка с широко отворена уста и език, като на жаба ловяща мухи.

Използвайте ръцете си

Използвайте ръзете си когаго целувате. Много хора просто не го правят, а използват крайниците си за да се крепят. Можете да засилите изживяването ако поставите ръцете си около кръста й, масажирате й гърба или някъде в косата… Където и да са ви ръцете, използвайте ги… НООО РАЗУМНО!!!

Бавно увеличавайте натиска или движението но върху НЕ-еротични зони като гърба, рамената, ръцете. Целувката не трябва да бъде прелюдия към секс. Целуването заради самото него е толкова вълнуващо колкото да инжектирате нейната есенция в своите клетки. Погрешно много мъже мислят целувката за прелюдия към секс.

Отворени очи

Много хора ме питат дали е препоръчително да си отварят очите докато целуват. Спомням си веднъж, когато бях в най-хубавата част на една целувка с приятелката си, когато отворих очите си и видях две огромни кафеви очи да се взират някъде зад мен.

Беше много странно и ние двамата се разсмяхме, но аз мисля че това разби целувката. Мисля че трябва да отворите очите си само ако можете да издържите на интимността…

Внимание

Мъже, които просто залепват устните си за тези на приятелката си когато се целуват и нигоге на ги движат или променят ъгъла на целувката губят целия ритъм и движение на целувката. Тя трябва да е нещо динамично и разучаващо, дори обменящо, но не по начина както някои хора търсят в партньора си съкровише или нещо!

Едно последно нещо, което на трябва да забравяте е да не продължавате целувката извън естествения й живот. Когато чувствате, че е време да спрете (след няколко часа е моето идеално време), завършете сесията с отдалечаване на устните и раздаване на няколко малки целувчици, къси, бързи и интензивни.

След окончателният финал я прегърнете силно и задръжте тялото си до нейното.

Техника на целуване (2)

Добре стигнахме толкова далеч през всички тези основни аспекти на целувките, като наблегнахме на устните. Но ако не използвате езика си едва ли ще знаете какво е истинска целувка. Ако обаче не разширявате репертоара си животът ви прекаран в целувки ще се окаже много скучен.

Френската „душевна“ целувка

Френската целувка забърква и езика в цялата работа. Какво ще правите вие с него и какво ще прави партньорът ви е въпрос на предпочитания. При най-предпазливата целувка езикът се въвежда бързо между устните и също така бързо се извежда в края на целувката.

Дори при такова предпазливо използване на езика технически целувката попада в класификацията „Френска целувка“.

Днес, на другия край на целия спектър от френски целувки може да се отнесе и целувката, заимствата от … „Стар Трек“, където езикът самонадеяно прониква в места, където никога преди не е достигал език… ;-§)

Френската целувка е есенцията на целуването: The French kiss is the essence of kissing: нахлуването на езика в другата уста, смесването на дъх, сокове, мисли и емоции чрез устата. В противоречие с разпространеното мнение, разпространението на венерически заболявания с френската целувка не е по-облагодетелствано в сравнение с обикновената целувка.

Болезнена целувка

Болезнената целувка, в съответствие с името си, е целувка, причиняваща болка. Звучи парадоксално, но в определени моменти болезнената целувка също доставя удоволствие.

На първо място трябва да се отбележи, че макар и болезнена, тя доставя удоволствие. Има хора, получаващи удоволствие, когато им причиняват болка. Те се наричат мазохисти. Има и други, които получават удоволствие, ако причиняват болка на други – наричат се садисти.

Терминът „садист“ не произлиза от английската думичка „sad“ (тъжен) . „Садист“ произлиза от името на Маркиз дьо Сад, богат френски благородник, живял преди доста време и прославил се с доста „екзотични“ сексуални навици и желания, предполагам знаете или разбирате за какво става дума.

Този тип целувки се използва обикновено от подобни хора с „екзотича“ сексуалност, използващи по време на секс камшици, кожени облекла и друга подобна „екипировка“, което излиза от обхвата на този документ.

Моята гледна точка е: някои хора имат силни желания, насочени към определени фетиши. Нормалните хора не притежават толкова изразени желания за това. Но има моменти, когато и такива хора изпитват желание за болезнена целувка, макар и да се изразява само в леко захапване, ръпване, засмукване… За пълнота на изложението.

И за да изчистим някои разновидности откъм болезнената целувка, следва да споменем така наречените „некинг“ (е, в България това име е по-разпространено като „смучки“, „ягодки“ и други подобни, в зависимост от приетият между влюбените език. Но при това засмукване на врата, никога не забравяйте, че

Вие не сте вампир!

Крайно неудачно е да захапете дамата като един истински Граф Дракула и да оставите своите зъби на нейния деликатен и нежен врат.

Технологията на такива целувки е сходна с обикновените целувки, но вместо да затваряте устните си ги оставяте отворени и защипвате (но с тях, не със зъби) леко и нежно врата или тила й или друго място, дори може би устните й… като леко засмуквате. Две важни неща: първо, никога не бъдете груб и второ, винаги имайте предвид, че при тези целувки остават зачервени или видимо натъртени места по кожата, които може да е нежелателно да виждат всички.

Добавете разнообразие към вашите целувки

Вероятно ще има някои от вас, които ще се учудят, защо са необходими френски или болезнени целувки. Ако имаше само целувки по устните, съвсем скоро те биха омръзнали, биха изглеждали рутинни, тъпи и не биха доставяли удоволствие. Желателно е да има различни начини на целуване, с които по-пълно да изразите своите чувства.

Целувките по устните разбира се са основните целувки, наречени от поетите „угощение на любовта“. Но представете си какво би представлявало едно угощение, ако ви поднесат седем пъти едно и също ястие, пък било то и вашето любимо филе-миньон или раци.

Ще ви омръзне още на третото ястие, ще сте наситен и няма да имате желание за повече, нали? А след следващото няма да можете да погледнете филе-миньон или раци дори с очи. Така е и с целувките – макар и да са вълшебни целувките по устните, те трябва да се обогатяват с разнообразие от различни други целувки, за да не загубят своето очарование.

Друга техника на разнообразяването е тази, при която не целувате повторно място, където сте минали в последната минута, минута и половина. Научете се да предизвиквате похот и желание с вашите целувки. Не бързайте, просто докоснете устните й или дори само се насочете натам, но се отклонете… докато не усетите и от отсрещната страна непреодолимо желание. Това се прави няколко пъти. Вие сам ще усетите кога достигате момента, в който може да я целунете страстно. Препоръката ми е тази страстна целувка да бъде френска.

Как точно да я целуваме

Да, целуването е изкуство. Опитът в целуването е различен за всеки от нас но основата си остава същата.

Първата стъпка в целуването може да се нарече „Позиция за целувка“. Втората стъпка да я наречем „Изобор на ниво на максимален комфорт“. И така до последната стъпка, която ще наречем… е, добре, да я оставим на вашето въображение.

Позиция за целувка

Има много начини за заемане да добра позиция за максимална наслада от целувките.

Ключовата дума тук е гъвкавост. Ако я изпращате с кола до нейния дом, добра идея е да излезете от колата, да отидете до нейната врата и я отворите, да и подадете ръка, помагайки й да слезе, и да я съпроводите до вратата на нейната къща или апартамент. Просто класическа позиция.

Ако тя не е склонна да я изпратите, просто й кажете „Само искам да съм спокоен, че не ти се е случило нещо, докато си влезеш у вас.“ Това ви спасява от нежеланието й.

Ако се случи двамата да гледате телевизия от холната гарнитура, нагласете нещата така, че тя да седне удобно на края й и да се облегне от едната страна, а вие седнете от вътрешната. Така тя няма да има къде „да ви бяга“, когато се опитате да я целунете.

Избор на ниво на максимален комфорт

Това навява мисли да измерим с някакъв уред доколко тя се наслаждава на заетата позиция. Но не е така, винаги има други признаци, по които да се отчете нивото за максимален комфорт.

Забравете целувката изобщо: ако направи дори малък жест при удобен случай, подсказващ да не правите това, при дълбок поклон с жестикулации, при добро здрависване (макар и да изглежда доста лично и съдбоносно, това не е повод за целувка… а какво ли ще кажете за потупване по рамото?).

Това разбира се е въпрос на вкус и до голяма степен на народопсихология. Има целувка и целувка. Може и да е уместно при „довиждане“ внимателно да я целунете по бузата. Това трябва да е неутрална целувка – по бузата, ръката, пръстите (на ръката, естествено ;-§) или да целунете своите пръсти, след което да ги докоснете до нейните устни. А има и целувка….

Изобщо, необходимо е да следвате всички правила на етикета, приети във вашите среди, при запознаване, разделяне, изпращане… Ако кажете на дамата, че ще й се обадите, не забравяйте да го направите наистина. Или й кажете, че повечето мъже само обещават да се обадят и тутакси забравят, след което като й се обадите, ще имате добър аванс да успеете да я „подлудите“.

Още за същността на целувката

Май малко се отклонихме. Да се върнем към същността на целувката и целуването. Когато сте насаме с нея до вратата на жилището й, сложете ръце върху нейните рамена внимателно, нежно и ненатрапващо се. Ако тя не се стресне от това и не се опита да свали ръцете ви от своите, може да пристъпите към следващата стъпка. А следащата стъпка е да се наведете към нея, все едно се готвите да я целунете, но без да го правите.

Много вероятно е тя да направи същото. Ако сте били в казарма и са ви учили да стреляте, навеждайте се към устните и по същия начин, както се натиска спусък на оръжие – леко и бавно, да възпроизведете изстрела (в случая целувката). Не предприемайте нищо повече, старайте се да издържите максимално, отпуснете се.

Оставете се на съдбата. Ама не съвсем, де… докоснете с връхчето на показалеца си леко и нежно брадичката й. Повдигнете я с връхчето на показалеца си леко към устните си. Правете всичко това бавно и нежно. Не я „пришпорвайте“… Тя ще запомни всичко това по-добре, ако го вършите бавно. Желанието в нея ще нараства обаче бързо. Но не бързайте. Насочете се към устните й така, все едно всичкото време на света е ваше. Е, не забравяйте все пак, че сме смъртни и не удължавайте това време повече от живота й….

Ако тя се измъкне от това положение, значи просто още не е готова. Не се отчайвате и не ругайте съдбата си. Все още нищо не загубено и спокойно може да излезете от положение с една голяма приятелска прегръдка.

Американците се славят като нация на прегръдките. Също така, както французите като нация на целувките. Те се целуват навсякъде за всичко. Целуват се, като си казват „добро утро“, целуват се като се поздравяват, целуват се като си казват „здравей“, целуват се като… а американците все се прегръщат. Животът е несправедлив към американците.

Пробвайте какво се случва при българите!

Не че дотук беше само за мъже,

но нека не забравяме дамите

Лесно е като 1 2 3 🙂

Целуването е може би най-физическия израз на романтиката, който двама души могат да изпитат.

Всъщност няма грешен начин на целуване

Нещо, което трябва да се помни е, че всеки целува различно и различните хора предпочитат различен начин на целуване. Някои хора, вярвате или не, се ужасяват от идеята за френска целувка или използване на езика по време на целувка. Важното е да целунете бързо няколко пъти партньора си за да се уверите че той го желае и да разберете начина по който на него му харесва.

Първата целувка винаги трябва да се направи докато двойката е сама. Това ще спести всякакви ненужни притеснителни и изнервящи ситуации. Най-добрият тип целувка е тази която има най-много вариации, както например да започнете с малка целувчица, която да се превърне се във френч :), а после конкретизация върху долната или горната устна… опитайте и двата варианта. И не спирайте само до лека целувка по устните. Целунете я (защо не ГО) по бузата, челото или слепоочието. Това би могло да бъде много романтично… И не спирайте, докато не стигнете и до лявата и дясната устна. Това е вълшебно…

Перфектната целувка е тази която се прави с грижа за партньора. А човек по принцип е по-загрижен и искрен с един по-специален индивид отколкото с човек който слабо познава, въпреки че истинската целувка може да сближи много двама души (!Внимавайте да не е опасно- много !!!).

Много хора са ми писали и са ме питали за това как да преодолеят страха от това да целунат някого. Отговорът НЕ е просто да го целунат по правилиня начин. Изчакайте докато привличането се изгради между вас двамата и романтиката е достатъчна. Излезте няколко пъти с конкретния човек преди първата целувка.

Предимства на „честите прегръдки“ и „редовните целувки“

Първото и най-важното …

Нищо не е по-утешаващо и успокояващо от прегръдката и целувката .

Второ …

Прегръдките са известни със сигурността която доставят и те биха ви ободрили ако се чувствате зле.

Трето…

Целувката е най-силният любовен акт. Целувката не е просто за лицемерие и показност!

Лесни начини да получим БЕЗПЛАТНА прегръдка

Цупете се

Обаче това ще проработи само ако сте достатъчно привлекателни. Практикувайте „цупене“ пред огледалото, но се постарайте да сте сами в жилището 🙂

Покажете че ви е студено

Прегръдката стопля. Треперете и се свийте на „кълбо“. Ето един трик: човекът, който искате да ви прегърне ще си помисли че ви е студено, може да започне да мисли, че стаята е студена, заблуждавайки се че и на него му е хладно… Както казах вече прегръдката стопля… и двамата…

Плачете

Ако нищо трагично не се е случвало напоследък просто си представете как би могло да се случи. Или пък може да си спомните за нещо ужасно в изминалите години от живота ви.

Лесни начини за БЕЗПЛАТНИ целувки

Бъдете красива

Ако отскочите до магазина за нещо дребно не излизайте от дома с крем по лицето си. Винаги правете най-доброто за външния си вид. Добра идея е да изглеждате добре дори когато сте сами в къщи, защото знае ли се… може някой да реши да ви изненада.

Нека свежият дъх да е на първо място

Хапвайте ментови бонбони, дъвчете дъвки, използвайте спрейове, магданоз или с каквото там разполагате.

Агресивно, но внимателно

Ако искате да получите целувка от някого бъдете агресивни. С резки движения намалете дистанцията помежду си.

Забележка: Обаче това не е добра идея ако не сте съвсем приятен целувач(ка) :). Ако се чувствате несигурен(на) има достатъчно уроци и техники за целувки така че потърсете си някоя подходяща (техника).

УСПЕХ

Източник – материали, публикувани от LZ1DEC

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.