Галина Михайлова & Антон Иванов

Символика при черната магия

Повечето пъти дотук съм описвал къде и на какви места сме намирали разновидности на черната магия – пъхнати, заровени, хвърлени, зашити и т.н.

Мястото, където трябва да бъде сложена магията и начинът на поставянето й, винаги се посочват от този, който я е направил. Това има своето значение в зависимост от целта на магията.

Обикновено когато магията е за болест, смърт, омраза, безплодие или раздяла между съпрузи, владеещият магия дава указание тя да бъде поставена в дома на тези, за които е предназначена. Тогава тя трябва да бъде пъхната или зашита във възглавница, завивки, дюшеци, дреха или то подхвърлена зад мебели, които не се местят с години. Често магиите биват заравяни в двора близо до основите на жилището. Ако извършителите нямат достъп до дома на тези, на които искат да направят зло, магията се поставя някъде по оградата, около входната врата или се заравя в близост до жилището, улицата, близкия кръстопът или до място, където минават често потърпевшите. Често стрелите на завистта са насочени срещу хора, занимаващи се с бизнес, издигнати служебно, политици, хора на властта, изявени спортисти и др. Тогава магията може да бъде поставена на местоработата – в офиси, магазини, кабинети, учреждения, болници или в близост до тях. В много случаи магия във вид на течност или прах със значенията, които описах по-горе, се поставя в кафе, напитка или храна на този, за когото е предназначена. С магия във вид на течност се ръсят облекла, пране, проснато да съхне, жилището, входната врата или около дома. Когато магията е предназначена за катастрофа, обикновено се поставя в превозното средство на място, където не може да бъде открита или отстранена при почистване.

В една лека кола, освен магията написана на лист с арабски текст, пъхната в една от седалките, открихме и магия във вид на течност в аптечката. Злосторникът, близък роднина на собственика на колата, беше излял съдържанието на едно от шишенцата в нея и го беше напълнил с течността, съдържаща магията. Възможно е с магия във вид на течност, предназначена за катастрофа, да бъде ръсена самата кола – отвътре или отвън, или пък да бъде излята на уличното платно, като се знае пътя на преминаване, близо до пътен знак, опасно кръстовище, завой или наклон. Във всички тези случаи тя е поставена по предполагаемия маршрут.

Достатъчно е обреченият да мине един път през или покрай сложената магия и се случва неизбежното. Въпрос на време е кога и къде ще се случи, а дали катастрофата ще бъде тежка със смъртен случай или по-лека, зависи от силата на правещия магията.

Един път открихме магия в катастрофирала кола. Магията, поставена в нея, беше за малко дете. По време на катастрофата в колата са били дядото и неговото внуче. Детето останало живо по една случайност, а дядото починал непосредствено след катастрофата, вследствие на контузиите.

Злосторниците, без да се замислят за кощунството, което вършат, слагат разновидности на черната магия и на различни Свети места – църкви, манастири и параклиси. Обикновено местата в храмовете, където се палят свещи в памет на мъртвите, се използват за поставяне на видовете черна магия. Ще си позволя да посъветвам служителите в храмовете да подменят по-често пясъка от местата, които споменах, и да го изхвърлят в течаща вода, даже и ако не вярват в това, което разказвам. Сигурен съм, че с това си деяние, те ще помогнат на много хора, страдащи от черната магия, чиито живот, здраве и семейства зависят от злонамерените желания. Мога да кажа още, че разновидности на черната магия сме намирали зад икони и на други места в църквите, както и такива, заровени в дворовете на свети места из цялата страна.

Най-удобното и безопасно място за слагане на черна магия са гробищата и местностите в непосредствена близост до тях. Някои от читателите, които посещават гробове на свои близки, вероятно са виждали хора, които вършат странни неща, оглеждайки се да не бъдат видени – навеждат се над чужди гробове, слагат или заравят нещо и бързат да напуснат мястото. Ако веднага, без страх, ги проследите, ще забележите разновидностите на черната магия – забит нож или част от него, парчета от бельо, облекло, увити в триъгълници от хартия или други материали, които са малки на пръв поглед и в никакъв случай не биха направили впечатление на непосветените. Можете да вземете това, което сте намерили, и да го пуснете в течаща вода. Бъдете сигурни, че така помагате на някой човек и го спасявате от страдания или смърт.

Владеещите черната магия в последните няколко години практикуват разновидностите й предимно за поставяне в гробища. Тези, които търсят услугите им, получават указания – на какъв гроб да бъде поставена магията – на стар или на пресен, на мъж, жена или дете, точно къде на гроба да бъде поставена, хвърлена или заровена – на кръста, главата, стомаха или на сърцето на починалия и т.н.

Една от разновидностите на черната магия е за въздействие върху човешката психика – прави се за лудост. Видовете й сме откривали на различни места – както в дома на пострадалия, така и заровени около жилището. Случва се магията да е сложена или заровена в различните домове за душевно болни. Откривахме ги пъхнати в оградата на болничното заведение, заровени в двора или поставени в самата сграда. Магии, против нас или против хора, на които сме помагали, откривахме на места, където има археологически разкопки на известни в миналото селища, покрай джамии, чешми, в сухи и действащи кладенци, на ж.п. прелези и мостове, игрища и др.

Задавал съм си въпроса – защо именно тук е сложена магия? Стигнах до извода, че както имат значение символиката и съставките на магията, така има голямо значение и това къде ще бъде поставена или заровена тя. Срещу наши приятели открихме магия, заровена при ж.п.-мост, под който минава асфалтов път. Занесох намерената магия с написан арабски текст на човек, който можеше да я разчете. Ще цитирам накратко съдържанието на текста: „Тъй, както линията на влака и асфалтовият път се срещат и разминават, така да се разминат в живота съдбите на……..“ – следваха имената на съпрузите. Когато магията е направена за семейство, което да няма деца, тя се слага или се заравя под безплодно дърво, смисълът и символиката на заклинанието в тази магия се свежда до следното: „Тъй, както това дърво никога няма да даде плод, така и ….. – следва името или имената на съпрузите – да не могат да имат поколение.“

За символиката при магията за лудост, сложена в дом за душевно болни и сами можете да се досетите, но накратко текстът се отнася до следното: човекът, чието име е посочено в магията, да отиде при тези, при които е сложена тя. Можем да се досетим за връзката и символиката при магията за катастрофа, поставена в превозно средство или опасен участък от пътното платно!

Трудно е да се обясни връзката между символиката и всички места, на които се поставят разновидностите на черната магия, но съм убеден, че мястото винаги има връзка с това, което съдържа самата тя.

Всички съставки на конкретната магия имат определена символика, свързана с текста или заклинанието, написан ни или произнесени по време на правенето й. Ще се опитам да обясня символиката на най-често срещаните съставки, които се слагат в най-разпространените видове черна магия:

1. Сапун – да се стопи, както се топи сапунът. Дните на живота да продължат, докато се стопи сапунът.

2. Игла – да стане слаб и тънък като иглата. Иглата да го боде и да му причинява болки и страдания. Когато иглата е счупена на две или изкривена – да се изкриви, както е изкривена иглата, или здравето и животът му да се прекършат, както е строшена иглата.

3. Син камък – да посинее като камъка.

4. Памук – да побелее и омекне като памука.

5. Люта чушка и червен пипер – да гори в огън като люта чушка.

6. Восък – да пожълтее, да омекне, да се стопи като восъка.

7. Част от недоизгоряла свещ или свещ, взета от гроб – там, откъдето е взета свещта, там да отиде и този, за когото е направена магията.

8. Пирон (гвоздей) – с него да бъде закован ковчегът му.

9. Ножче за бръснене или част от него – може да бъде символ на хирургически нож, символ на самоубийство или убийство с нож, да причинява болки като от нож.

10. Конец с възли по него – да се завърже късметът в живота, както са завързани възлите в конеца – в бизнеса, в любовта, в житейския път и др.

11. Клечка или клечки от кибрит – да стане избухлив кибритлия или да изгори бързо, както изгаря кибрит жар в дома и др.

12. Пръст от гроб или от гробове – да отиде при този, от чиито гробове е взета пръстта. Смърт.

13. Дребна монета – символ на безпаричие.

14. Тамян, кръстче, нарисуван ковчег, кръст – символ на смърт, както и за погребение.

15. Люспи от риба или кожа от змия – да изстине като рибата или змията (смърт), да изстинат чувствата между близки хора.

16. Косми (коса) или нокът от мъртвец – да отиде при тези, от които са взети. Смърт.

17. Козина от куче и котка – да се мразят и ненавиждат както кучето и котката.

18. Органи от кукувица – както кукувицата снася си яйцето си в чуждо гнездо и никога не вижда рожбите си, така и това семейство да не види децата си или близките си.

19. Яйце – всичко в този дом да се затвори, както е затворено яйцето, или на съответния човек да му се затворя всички пътища за любов, образование, работа, бизнес.

20. Част от дреха, бельо, чорапогащи, коса – обикновено се взимат от този, за когото е предназначена магията и са символ на изпълнение на магията само върху това лице.

В магиите, които правят циганките и копанарките, се срещат още живак, лоши билки, части от различни човешки или животински органи, чиято символика не бих желал да описвам. Злото, обладало не малко човешки души, чрез тях е измислило различни начини за причиняване на смърт и страдания.

Из „Срещи със злото“ – Димитър Дянков

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

9 мисли относно “Символика при черната магия”