Галина Михайлова & Антон Иванов
черна магия

Неблагодарна псевдолечителка

Неблагодарна псевдолечителка

Съпругата ми продължително време лекува един човек, чиято професия беше такава, че от него зависеше живота на много хора. За да можеше да упражнява професията си, той минаваше на периодични прегледи пред комисия и винаги, когато наближеше времето за преглед, идваше профилактично за няколко сеанса. Сприятелихме се и макар и рядко, но се виждахме у тях или у нас на гости. Човекът беше добър и намираше начин да се отблагодари за грижите и вниманието. Дъщеря му се беше разделила със съпруга си, а внучето беше останало изцяло на грижите на него и жена му. Двамата съпрузи споделяха с нас болките и грижите си и малкото радости в живота. По тяхна препоръка съпругата ми лекува техни роднини и близки от различни заболявания.

Живееха в София, но започнаха да строят къща в едно крайморско градче, където имаха стар наследствен дом. Къщата почти беше построена, когато той отишъл там с внучето си, преспал една нощ и на връщане, още преди да се качат на самолета за София, му станало много зле. Докарали го от летището в критично състояние, викали познати лекари, които започнали лечение, но безрезултатно. Тогава съпругата му си спомнила за нас, обади ни се разтревожена по телефона, обясни накратко какво е положението и ние веднага отидохме у тях. Болният лежеше блед, отпаднал, със сенки под очите, не можеше дори да седне в леглото. Съпругата ми го прегледа и се разтревожи от състоянието му. После отидохме в друга стая, за да ми сподели мнението си. Никога не съм допускал, че на този добър и отзивчив човек, някой може да му навреди, но в един момент, по време на разговора, изведнъж казах:

„- На този човек най вероятно му е направена магия, защото по друг начин не мога да си обясня състоянието, в което е изпаднал.“

Съпругата на болния ме изгледа с недоумение и сигурно се е чудела на глупостите, които говоря. След малко обаче тя сподели, че скоро е ходила при ясновидка, която й е казала, че съпругът й няма да дочака рождения си ден, който беше само след десетина дни. Ясновидката не е могла да каже каква точно ще е причината за смъртта на съпруга й. Не знам дали тази жена щеше да познае, но след като съпругата ми провери, се оказа, че магия наистина има и е заровена пред входа на новата им къща на морето. Състоянието на болния беше предизвикано от въздействието й по време на престоя му там. Оказа се също така, че ако не бъде махната най-късно до една седмица от този момент, болният ще почине. Тук бих желал да отбележа, че има много случаи, когато магията за смърт, даже и да бъде отстранена, предизвиква смърт вследствие пораженията, които е нанесла върху човешкия организъм. Помня още, че това се случи в неделя, а през идващата седмица имахме неотложна работа.

Единствената възможност да отпътуваме за къщата на морето, беше идващата събота; пропуснехме ли я, болният нямаше да бъде спасен, каквото ида предприемем след това. Има няколко начина за временно намаляване силата на магията върху болния. Съпругата ми приложи най-сигурния, имайки предвид състоянието му. Изненадахме се на другия ден, когато той дойде у нас за лечение. Беше отпаднал и блед, но сподели, че се чувства много по-добре.

Заминахме да търсим сложената магия в къщата им на морето, както се бяхме уговорили. Пристигнахме там към обяд и много трудно й открихме, защото пред къщата бяха стоварени различни материали, а освен това имаше и изкопи за канализация. Магията представляваше отрязък от стара арабска книга с печатен текст, навит на малко руло, в което имаше сложена игла и парченце сапун. Всичко това беше свързано с черен конец и вързано здраво с няколко възела. Намерихме и още една магия, по-слаба от първата, в самата сграда, след като изкъртихме новата мазилка в една от стаите. В една дупка на открилите се тухли, намерихме две свещи, усукани една в друга и също завързани с черен конец.

Злосторницата, която беше свършила всичко това, се оказа тяхна близка роднина. Тя нямаше кръвна връзка с болния, но имаше реален шанс да стане собственичка на новата къща, при положение че премахне двамата съпрузи. Болният, разбира се, се оправи напълно и след серия био сеанси, продължи работата си. От време на време, когато имаха възможност, двамата идваха или се обаждаха по телефона у нас и споделяха всичко, което животът им поднасяше – добро или лошо.

Дъщеря им беше заминала на работа в чужбина. Беше минало доста време оттогава и малко преди да се върне в България, без никаква причина й прилошало, паднала и загубила съзнание. Намерили я припаднала в коридора на болницата, в която работела. Родителите споделиха тревогата си с нас. Решихме да изчакахме да се върне дъщеря им и тогава да проверим на какво се дължи припадъкът. Тя се върна скоро след това и ни разказа с подробности как се е случило всичко. При прегледа се оказа, че припадъкът й се дължи на направени против нея тук, в България, две магии, които бяха сложени в градчето, в което живее бившата й свекърва.

Отново трябваше да решаваме задача с много неизвестни, лутайки се по пътищата. Пристигнахме в градчето привечер и докато открием гробището, до което беше сложена магията, минаха няколко часа. В тази магия, която беше сложена от бившата й свекърва, за да не може дъщерята на нашите познати да намери друг съпруг през целия си живот, имаше сложени различни мръсотии от животински произход. Този вид черна магия пречи на създаването на семейство от този, за когото е направена, без значение дали е мъж или жена. Много млади хора остават за цял живот сами или, ако магията е по-слаба, стигат до брак, който неминуемо след известно време се разпада. Всички опити след това да намерят другар в живота си, са безрезултатни, като отново и отново се стига до развод. Злосторницата в случая се беше погрижила, след като раздели сина си и снаха си, да отрови живота на майката на внучето си. Освен това, втората магия, която много трудно намерихме в центъра на градчето, беше за смърт. Нейното въздействие беше предизвикало припадъка на младата жена в чужбина и даже огромното разстояние й не беше попречило. Към това искам само да добавя, че след известно време дъщерята на нашите близки, за която бяха сложени магиите, се омъжи за млад симпатичен чужденец и напусна България, като взе и детето със себе си. Злокобните замисли на бившата й свекърва се провалиха благодарение на това, че бяха отстранени магиите и тяхното влияние. На нас дължаха живота си не само бащата и дъщерята, но и неговата сестра, която живееше в същото градче край морето.

Новата къща още не беше завършена, но имаше условия за живеене и нашите близки ни поканиха да отидем там на почивка. По време на ваканцията съпругата ми щеше да им проведе и по един курс лечебни сеанси. Така и направихме. Още през първите дни на почивката ни сестрата на нашия домакин изпадна в тежко състояние. Отидохме да я видим. Влошеното й здравословно състояние се дължеше на магия, сложена от същата злосторница, която беше сложила магиите за брат й. Забравил съм вече колко магии открихме и къде бяха сложени против болната сестра, но си спомням, че се налагаше да изхвърлим един от дюшеците на лептата, тъй като целият беше наръсен с течна черна магия – с така наречената смъртна вода. Натоварих дюшека в багажника на колата си и тръгнах извън града към морето, за да го изхвърля. Стигнах до едни високи скали на брега и понеже не бях сигурен, че дюшекът ще падне във водата, реших да сляза малко по-ниско. При слизането по скалите, стъпих накриво, кракът ми изпращя, а аз от болка се изпотих, но успях да се отърва от товара, като го запратих в морето. Излазих и едва стигнах до колата от силната болка. Седнах и веднага си спомних, че бях забравил да произнеса заклинанието, преди да започна да слизам по скалите, за да изхвърля дюшека и злото ми отмъсти за това. То никога не пропуска да навреди по всевъзможен начин на тези, които му пречат да свърши работата си докрай. Водиха ме при двама известни лечители в града, чиито лечебни процедури за наместване на изкълчването приличаха на инквизиция от средновековието, но успех нямаше, въпреки че ме убеждаваха, че на другия ден ще припкам като момченце.

Кракът ми посиня, отече и се поду, а аз не можех да ходя даже и с бастун, така че с почивката приключих още в самото начало. Мина ми с течение на времето, без да съм го лекувал, но и досега като стъпя накриво, усещам силна болка в глезена.

Болната се оправи, а аз въпреки преживяното, не съжалявам, че успяхме да й помогнем, защото носеше добра и отзивчива душа на изстрадал човек.
По покана на брата и сестрата следващото лято отново им гостувахме, пак с цел по време на почивката съпругата ми да проведе по един курс сеанси на двамата съпрузи и сестрата. Не знам как и какво променя хората за кратко време, но когато отново ги посетихме и то по тяхна покана, домакинята ни посрещна намръщена и недружелюбна, като че ли бяхме съвсем чужди хора. Отдадох държанието й на моментно настроение или грижи. Новата къща беше завършена, имаше и отделен вход. През няколкото дни, които прекарахме там, с нищо не притеснявахме домакинята, но чувствахме, че отношението й към нас не е такова, каквото беше преди. Една привечер се прибирахме отнякъде, влязохме тихо, за да не я безпокоим, но тя ни усети, отвори вратата, свързваща коридорите, изгледа ни недружелюбно и, без даже да поздрави, я затвори.
Разбрахме, че в този дом не сме желани и веднага на другия ден отпътувахме, отнасяйки със себе си болката, причинена ни от човек, който споделяше с нас мъката и страданията си.

Винаги, когато се сетя за човешката неблагодарност, пред мен изпъква образът на една жена, която може би и до днес си мисли, че завистта й към нас и нейната неблагодарност, са си останали нейна и на съпруга й тайна. Споменавам и съпруга й, защото съм убеден, че поне отчасти знаеше за злобата и завистта на съпругата си, с която ни се отблагодари за всичко, което направихме за семейството им.

За първи път видях тази жена, когато я доведе нейна роднина и наша позната, с молба да й помогнем. Мигренозните болки в главата от години не й даваха мир и спокойствие, а съпругът й, вследствие болките в сърдечната област и честа аритмия, живееше постоянно с мисълта, че всеки момент може да му се случи най-лошото. Прегледът показа, че това е наистина така, защото след не по-късно от месец му предстоеше инфаркт, който щеше да го лиши от живот, за което, разбира се, не му казахме. Беше така изнервен, че не можеше да понася не само съпругата си, но и децата си. Скандалите бяха станали ежедневие в това семейство.

Магиите против двамата съпрузи и децата им бяха толкова много и на такива различни места, че съпругата ми се отказа да ги брои. Тя се задоволи само с това, да каже, че жилището им в града, където живеят, е пълно и че не са малко в къщите на родителите на двамата съпрузи, които живееха в различни села. Семейството и децата им ходели много често там през почивните дни. Помня, че магията, чието въздействие щеше да предизвика смъртта на съпруга, беше сложена в жилището им в града и затова същия ден, заедно с дошлото за преглед семейство, заминахме за там.

Магиите наистина се оказаха много и най-различни видове, пъхнати и хвърлени зад секции и в мебели, а имаше и заровени в саксията с фикуса. Домакинята дълго време рови част от пръстта извадена в друг съд и най-после ги откри. Една от тях представляваше малък триъгълник, съшит от полуизгнил черен плат, но съм забравил какво беше съдържанието му. На съпругата ми й ставаше зле при откриването на всяка от магиите, но когато откри тази, чието въздействие щеше да предизвика смъртта на съпруга, й прилоша, залюля се и ако не бях я хванал, щеше да падне. След малко тя изпадна в кома. Изнесох я от жилището, качих я в колата и я изведох извън града, по-далече от въздействието на злото. Когато дойде на себе си, тя не желаеше да се върне обратно в жилището. С нас беше дошъл и нашият домакин, който настоя да се върнем. Помня, че съпругата ми го запита:

„- Защо трябва аз да умирам заради вас?“

Стояхме дълго време, докато тя се съвземе, и решихме да отидем и да довършим работата, за да не идваме втори път. След известно време, за още две нощи, изчистихме и магиите, сложени в къщите на родителите им.

Не си спомням вече колко пъти на съпругата ми й става зле и изпада в безсъзнание заради това семейство, но съм сигурен, че до една година от тях нямаше да остане нито един жив, ако не бяхме отстранили въздействието на сложените против цялото семейство магии. След проведеното им лечение от страданията и болестите им остана само спомен, а скандалджията-съпруг се укроти. Идваха ни на гости, ходехме у тях и ние, като най-често разговорът се въртеше около черната магия, начините на въздействие, биолечението и други подобни. Особен интерес по тези въпроси проявяваше излекуваната вече съпруга от семейството, която до този момент нямаше и представа за тези явления. Питаше за всичко с подробности, а и ние не криехме нищо от нея. Тя така се увлече, че от болна и страдаща жена, се превърна за кратко време във всезнаеща и компетентна личност, която според нейните думи шашвала с познанията си непросветените. В заблуждението си тази жена стигна дотам, че под въздействието на манията си за величие започна да предсказва, лекува и да дава съвети за неща, които макар и да познаваше като явление, не можеше да прави, тъй като нямаше божията сила и дарбата за това. Дори в разговорите си с нас понякога така се увличаше в разказите си за своите възможности, че върши чудеса, тя забравяше откъде беше научила всичко това.

Казват, че насила можеш да навредиш, но не и да помогнеш на някого. И да искахме, не можехме да помогнем на увлечената от собственото си величие „ясновидка“ да осъзнае, че всичко, което върши, е плод на нейното въображение и го върши под въздействието на злото. Не ни оставаше нищо друго, освен да се отдръпнем от това семейство и да оставим самообявилата се ясновидка и лечителка да заблуждава хората, потърсили помощта й. За кратко време злото така я обсеби, че след време се ужасих от падението й. Това, че се беше обявила за ясновидка и лечителка и лъжеше хората бе нищо в сравнение с деянията, които вършеше под въздействието на злото. Псевдолечителката, изпитала на собствения си гръб въздействието на черната магия, беше решила да доказва способностите си да върши чудеса по следния начин: чрез създадените си вече връзки с хора, владеещи черната магия, започна да вреди на свои близки и познати, знаейки, че след време те ще се почувстват зле и, търсейки лек, ще потърсят съдействието й. Псевдолечителката знаеше също, че след като бъде отстранено въздействието на черната магия, страдащите естествено ще получат облекчение, което щяха да отдадат пак на лечението, проведено от нея. След време научихме от различни хора за изпълненията на „великата лечителка“, която направи невероятни и непоправими поразии и злини, защото и тя беше забравила една малка подробност.

Тази малка подробност се състои в това, че в много случа-и, даже и когато бъде отстранено въздействието на черната магия върху даден човек, пораженията, нанесени върху здравето му, трябва да бъдат излекувани. „Великата лечителка“ махаше магиите, които лично беше ходила да прави, но, след като нямаше дарбата да провежда задължителното след това лечение, страдащите не чувстваха облекчение и се случваше някои от тях да идват за помощ при съпругата ми. Тези хора разказваха за трагедията си, без да знаят, че точно тази, която се е опитвала да ги лекува, е предизвикала заболяването им чрез сложени от нея магии.

Не знам защо, но след време Псевдолечителката реши, че съпругата ми засенчва по някакъв начин славата й и бе обзета от мисълта, че тя трябва да остане единствена и ненадмината.

Беше забравила, че цялото й семейство се спаси благодарение на това, което ние направихме за тях.

Когато се появи първата магия против нас и излезе, че лично тя я е поръчала и поставила, аз не можех да повярвам. Мислех, че нещо грешим и се заблуждаваме, въпреки че бях се уверявал стократно в това, че мъртвите никога не лъжат. Не мина много време и се появиха магии, сложени от псевдолечителката не само против нас, но и против хора, които съпругата ми лекуваше.

Не мога и досега да си обясня психиката на такива злодеи, като тази жена, обладана от злото. Приемам, че правеше магии срещу нас, защото според нея й пречехме да бъде единствена и ненадмината, но не мога да си обясня как и с какво й пречеха измъчените и изстрадали хора, на които помагахме и за които бяхме единствената надежда за изцеление.

Случи се така, че точно в периода, когато злосторницата се беше развихрила, ние се преместихме да живеем в София. Няколко месеца след това тя дойде у нас по измислен повод. Ние със съпругата ми не показахме с нищо, че знаем за завистта и лицемерието й. Забелязах, че тя, оглеждайки се като крадец, взе нещо от кофата ни за боклук и го мушна мигновено в джоба си. Разбрах какво взе оттам и можех веднага да я разоблича, защото това, което беше взела, можеше да й послужи единствено, за да направи магия против съпругата ми. Беше пътувала 400 км с единствената мисъл да направи зло на тази, на която дължеше изцелението си. Това, което взе, беше свита на топче коса, което съпругата ми беше изхвърлила, почиствайки гребена си. Не разобличих злосторницата веднага, защото не исках да се унижавам пред човек, който беше до такава степен обладан и заслепен от злото, че беше готов заради него да навреди даже и на нас.

Магията с топчето коса в нея открихме след около месец под един мост, намиращ се на 300 метра от родното село на злосторницата. Там именно бяхме ходили по-рано, за да махаме сложените против нея и семейството й магии. Предполагам, че тя може би ще прочете тези редове и ще се сети, че в този разказ за човешката неблагодарност не споменавам името й по мои си причини. Ако тя е успяла да скрие от хората злодеянията си, не можа да ги скрие от нас, а от Бог получи възмездие за неблагодарността и греховете си.
Запомнил съм една турска поговорка, която гласи: „Селям верди борчлу калдъ“ – „Поздрави, пожелавайки здраве и пак длъжник излезе.“

Ние, българите, също имаме подобна на тази поговорка, отнасяща се за човешката неблагодарност, в която не напразно хората са казали: „Направи добро, да ти отвърнат със зло.“

На тези, които отвръщат на доброто със зло ще напомня само, че Бог наказа злосторницата, описана в този разказ, с това, че я лиши от сина й, който почина на място при автомобилна катастрофа, но и това не й помогна да се опомни. Тя и до днес продължава да служи на злото с претенциите си на велика и ненадмината ясновидка и лечителка.

Из „Срещи със злото“ – Димитър Дянков

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.