Галина Михайлова & Антон Иванов
черна магия

Магии срещу гурбетчии

Ще разкажа накратко и за трагедията на един младеж, тръгнал по света да търси щастието си. Години наред пътувал и работил като музикант в различни страни. Припечелвал колкото за хляба и облеклото, живеейки с надеждата, че някой божи ден щастието ще му се усмихне. Този ден наистина дошъл. Гастролирайки с група музиканти в един град в Норвегия, той се запознал с млада, красива и богата девойка. Скоро след това се оженил за нея и, както се казва в приказките, заживели щастливо. Младото семейство неколкократно посещавало България. Гостували на близки и роднини, канили ги в дома на младежа, радостни и доволни, мислейки, че на щастието им ще се радват и техните близки.

Завистта и злобата на някой от роднините явно се проявила още при първите посещения на семейството в България, защото младият съпруг започнал да се чувства зле още през първата година на брака си. С всяко идване в България болките и страданията му се задълбочавали. След две-три години стигнали до там, че не бил в състояние да работи. Провеждал различни лечения, предписани му от известни медици в Норвегия, които не могли да си обяснят какво е заболяването му. Поставяли му различни диагнози. Към трагедията на младия мъж се прибавили и страданията на съпругата му, която на няколко пъти забременявала, но бременността й се прекъсвала още първите месеци, без за това да има някаква съществена причина.

Не намерили лек за страданията си в Норвегия, двамата съпрузи решили да дойдат в България за по-дълго време и да потърсят помощ. Няколко дни след пристигането си, чрез тяхна близка, която съпругата ми беше лекувала, младото семейство дойде за преглед у нас.

Разказът на страдащите беше дълъг. За няколкото дни престой в България у тях вече беше изчезнала вярата, че и тук някой ще може да им помогне. Накратко: оплакванията на болния съпруг бяха, че вследствие болки и схващане на врата, гърба и крайниците не е в състояние да работи. Даже и в добре затоплено помещение има усещане за студ, страда от безсъние, аритмия, болки в сърдечната област и постоянен страх от инфаркт. За страданието на съпругата вече споменах.

Когато след прегледа им съпругата ми се опита да им обясни, че тяхното страдание се дължи на въздействие на черна магия, младият мъж озадачен запита:

„- Какво представлява това? “

Обяснихме му, доколкото можахме, с допълнението, че още след първите си посещения в България, са отнесли сложените в колата им магии. Той недоумяваше и се чудеше как е възможно това и кой от близките му може да му мисли злото. След малко започна да си припомня неприятностите, които е имал с тази кола. Спомни си, че първите симптоми на схващане на врата е почувствал именно в нея. Майката на съпругата му веднъж излязла със същата кола. Тръгнала, но след малко се върнала, като казала, че се е почувствала зле и че не желае повече да ползва колата. Малко след този случай продали колата на свои близки. След кратко време новият собственик започнал също да се оплаква от схващане на гърба и крайниците. Колата сменила собственика си отново.

Магии с различно значение за младото семейство имаше и в жилището на болния съпруг в България. Завистниците се бяха погрижили страданието да ги следва навсякъде.

Бяха успели да наръсят и дрехи на съпругата с течна магия Този случай беше такъв, че д при най-добро желание не можеше да им се помогне, тъй като не беше възможно намирането и отстраняването на магиите, които се намираха в Норвегия Съпругата ми реши да облекчи страданията им като отстрани магиите, които се намираха в България. Така и направихме, след което започна да ги лекува. Мъжът почувства облекчение, като с всеки ден надеждата за избавление от страданията ставаше все по-реална. Бяха дошли в България с нова, хубава кола, която шофираше жената. Предупредихме ги да не возят никого в нея и в никакъв случай да не я оставят да нощува извън гараж, имайки предвид, че завистниците отново ще се опитат да им напакостят.

Бяха изминали няколко дни от лечението и мъжът се чувстваше значително по-добре, когато късно през нощта ни позвъни съпругата му с молба да отидем у тях, тъй като съпругът й се почувствал много зле. Оказа се, че влошеното му състояние се дължи на сложена против него нова магия. Злосторниците тъй като нямаха вече достъп до жилището и колата, бяха сложили магията в коридора на сградата, където живееха. Там я открихме. Самата магия представляваше отрязък от стара книга с арабски текст, сгънат във вид на триъгълник.

Лечението на това семейство продължи повече от месен, като болките и оплакванията на съпруга постепенно изчезнаха. Той вече можеше да шофира колата, в която злосторниците този път не успяха да сложат магия. Няколко дни след приключване на лечението, семейството отпътува за Норвегия, с надежда, че страданията им са свършили и с уговорката, че при следващото си пристигане в България ще ни се обадят.

Убедил съм се с годините, че всички, който са тръгнали по пътя на злото, слугувайки му чрез черната магия, трудно се отказват от намеренията си. Злото, обсебило душите им, не им дава покой, докато това, което са замислили, не се осъществи, Така стана и с описаното по-горе семейство. Хората, които им завиждаха, не можаха да се примирят с факта, че младежът отново се завърна жив и здрав със съпругата си в Норвегия. Имайки достъп до жилището му тук, в България, успяха отново да му напакостят. След време научихме, че се е разделил със съпругата си и се е върнал завинаги в България. Дано фактът, че злосторниците успяха да разрушат щастието на младото семейство, задоволи техните амбиции и укроти завистта и злобата им към този млад мъж, за чиято трагедия разказах.

Из „Срещи със злото“ – Димитър Дянков

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: