Галина Михайлова & Антон Иванов
черна магия

Магии от любовница

През юношеските си години имах добър другар, с който бяхме почти неразделни. След години той създаде семейство, имаше вече големи деца и, макар че живеехме в един град, се бяхме забравили. Срещахме се понякога случайно и разменяхме по няколко думи за работата, семейството, общите познати. От него знаех, че съпругата му боледува и че често й се налага да лежи по болници и санаториуми. Срещах я по улиците бледа и отслабнала. Не ми беше удобно да се интересувам какво е заболяването й. Веднъж, отново случайно, срещнах приятеля си на улицата, след като не бях го виждал дълго време. Стори ми се уморен и отпаднал, а бледият цвят на лицето му говореше, че нещо със здравето на този човек не е наред.

Заговорихме за обикновени неща, а когато го запитах как е със здравето съпругата му, той сподели, че не само тя, но и той се чувства зле. Казали, че има същите симптоми като жена си. Предложих му след работа да вземе съпругата си и да дойдат у нас, тъй като вече бях убеден, че страданията и заболяването на двамата съпрузи е предизвикано от въздействието на черна магия.

Предположението ми се оказа вярно. Вечерта двамата дойдоха у нас и съпругата ми провери на какво се дължат страданията им. Дворът и къщата им бяха пълни с магии и за двамата, като тези за съпругата му бяха слага ни преди няколко години, а тези за приятеля ми по различно време, от преди няколко месеца.

Най-интересното беше, че те си знаеха. Бяха ходили на много места, бяха им казали за магиите, но никой не бе им помогнал. Не знаехме само кой е вредителят. Злосторникът се оказа злосторничка и когато съпругата ми назова името й, между двамата съпрузи възникна разправия.

Оказа се, че завистницата няколко години, била любовница на съпруга. 1ова не било тайна нито за съпругата, нито за близки и познати. Имало е много случаи, когато в отсъствие на съпругата, възлюбената е била водена в жилището. Болната знаеше за тези изпълнения на съпруга си. Тези посещения очевидно били използвани, за да се слагат магии, които да премахнат съпругата. Връзката между любовниците обаче започнала да става скандална и мъжът решил да сложи край на отношенията им. Отхвърлената и унижена любовница се озлобила срещу бившия си приятел и решила да умъртви и него. Ако не беше случайността, която ни срещна, скоро децата им щяха да останат сираци. Най-интересното при двамата беше, че каквито магии имаше за съпругата, такива имаше и за съпруга. Каквито заболявания и оплаквания имаше единният, такива бяха и у другия, тъй като въздействието на магиите беше еднакво и за двамата. Освен това те бяха правени от едни и същи хора, владеещи черната магия.

Няма да описвам мъките и трудностите, които ни струваше изчистването на всички магии, правени против това семейство. Спомням си, че когато изчистихме от магии двора и първия етаж на жилището им, се оказа, че е останала още една, сложена на втория етаж. Там беше гостната, подредена изискано и с вкус. Когато най-сетне открихме и последната магия в подвързията на една от многото книги в библиотеката им, домакинята изруга омърлушения си съпруг:

„- А бе, драги, ти нали каза, че любовницата си на втория етаж не си я водил?“

Онзи започна да мънка и да обяснява, че това било само веднъж, по време на голямата им любов. Така тази любов щеше да им струва живота на двамата, ето защо, любовници, внимавайте да не ви си случи това и на вас. Здравето и на двамата се възстанови скоро след това, вследствие приложеното лечение. Забравиха за болките и разправиите и сега живеят добре, имат вече внуци, а за приятелят ми от младежките години това бе урок за цял живот.

Из „Срещи със злото“ – Димитър Дянков

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: