Галина Михайлова & Антон Иванов
черна магия

Магии за смърт и бездетие

Беше минал само месец от този случай, когато роднина на бащата потърси нашата помощ. Дойдоха двама, от които единият – също млад мъж на около 26 години – сподели болката си. Майка му, сравнително млада жена – около 45 годишна, която никога не се била оплаквала от нещо и нямала проблеми със здравето, излизайки да нахрани животните, получила удар и след няколко дни починала. Синът също не се чувстваше добре, имаше често непоносими болки в главата и стягане в сърдечната област, а най-голямата му мъка беше, че вече пет години нямаха деца със съпругата си.

Оказа се, че смъртта на майката е вследствие на сложена магия за смърт в дома им. Тя влияеше и на здравето на дошлия за преглед син. Освен това имаше и друга магия, направена за семейството на младия мъж – да няма деца. Втората магия беше сложена близо до турски гробища, но не в селото, в което живееха, а в друго, по-далечно. При прегледа съпругата ми установи, че за магията е взета пръст от стар гроб, в който е имало погребан старец, а по-късно, в същия гроб, е погребано малко дете, внуче на погребания преди това. Така, както описвам нещата, може би някой ще си помисли, че всички данни, които са необходими за откриване мястото, където е сложена или заровена магията, се получават с магическа пръчка за кратко време. Не бих желал да се впускам в подробности, но ще повторя отново, че един ясновидец, за да има възможността да получи тази информация, трябва да е от висша степен. Даже и тогава обаче се изисква много време, понякога часове наред напрежение и пренатоварване на мозъка.

Обикновено след сеанс за получаване на нужната информация, ясновидецът се чувства много отпаднал и изморен.

Отидохме в дома на младия мъж и открихме магията, причинила смъртта на майка му, заровена до прага на обора за животните. Тогава той сподели, че точно на това място са намерили жената, паднала и загубила съзнание.

Магията представляваше изрезка от стара печатна книга на арабски език, сгъната на триъгълник, който беше обвит с тиксо, за да не му влияе влагата, Оставаше да открием втората магия – задача с много неизвестни, защото знаехме само името на селото, където беше сложена. Трябваше да уточним деня и часа, в който мъртвите можеха да ни помогнат да я открием. Помня, че часът, определен за това, беше след полунощ и уговорихме деня, в който двамата млади мъже трябваше да дойдат да ни вземат, за да отидем в селото и да търсим магията. Оказа се, че гробището, до чиято ограда беше сложена магията, е извън селото. В близост до него се намираше гараж за товарни коли на някакво предприятие. Прозорчето на портала светеше, а пред него се издигаше стълб на уличното осветление. Инструктирах двамата какво да правят след като съпругата ми посочи мястото, където е заровена магията. Единият трябваше да държи отворена торбата, а другият, след като изгребеше настрани тревата и малък слой от пръстта на показаното място, трябваше да копае на дълбочина една лопата и да слага пръстта в торбата. Това трябваше да стане колкото се може по-бързо, защото от момент на посочването до изкопаването на магията, в първите години на съпругата ми й ставаше много зле и, ако работите се забавеха, от болки губеше съзнание. От такова състояние я извеждах много трудно, чак след като се отдалечим от мястото, със заклинания на арабски език, които повтарях шепнешком, докато дойде в съзнание.

Влязохме в заграденото с бодлива тел пространство между гробището и светещия портал точно в полунощ. Казват, че дяволът си нямал работа. Не щеш ли, точно в момента, в които съпругата ми посочи мястото, където е заровена магията, и двамата трябваше да изпълнят онова, което им бях казал, от портала излезе пазачът, светна със запалка и запали цигара. Разстоянието беше ме повече от 100 метра, но в тъмнината той не ни виждаше, а и да ни беше видял, щеше да ни вземе за „духове“ и да се скрие. Двамата мъже се уплашиха от появяването му, хвърлиха торбата и лопатата и побягнаха. Не можех да пусна съпругата си, защото й беше зле и щеше да падне. Бях много ядосан от това, че бях дошъл тук, заради доброто на единия от бягащите и гневно им извиках да спрат. Портиерът сигурно чу вика, идващ от посоката на гробището, стресна се, изпусна цигарата и се шмугна обратно в портала, а двамата ни помощници се спряха и се върнаха. Много бързо изкопаха пръстта, слагайки я в торбата, и, когато им казах да се махат, излязоха направо през гъсто опънатата тел на оградата и моментално се нанесоха в колата. Щяхме вече да тръгваме, когато ги попитах къде са оставили торбата с пръстта и лопатата. Бяха ги забравили на мястото, където беше заровена магията. Върнах се и едвам открих нещата в тъмнината. Сложих ги в багажника на колата и потеглихме. Излязохме извън селото, намерихме малка рекичка и на светлината на фаровете ги накарах да търсят в пръстта магията. Намериха я лесно и бързо, защото беше голяма колкото кокоше яйце. В зашит на топка полуизгнил черен плат имаше човка от кукувица и още няколко различни мръсотии от човешки и животински произход, които не искам да описвам. В самата магия беше сложена и пръстта от гроба, като символиката на заклинанието се свеждаше до следното: „Както кукувицата снася яйцата си в чуждо гнездо и никога не вижда и не знае кои са рожбите й, така и това семейство да няма свои деца.“ Символиката на другите мръсотии в магията не ми е приятно да описвам.

Страхът, който изживяха двамата мъже, не беше напразен. Страдащият след кратко лечение се оправи, а съпругата му след около половин година забременя и роди момченце. За да не боледува детето, да расте здраво и жизнерадостно, родителите трябваше да го кръстят на името на починалия старец, от чийто гроб беше взета пръстта, сложена в магията. Това беше уговорката, за да ни покаже духът на мъртвия точното място на заровената магия. Родителите изпълниха желанието на мъртвия, а мъртвите не само искат, а за разлика от нас, живите, винаги изпълняват обещанията си. За съжаление обаче винаги изпълняват и смисъла на написаното в магиите, сложени в близост до вечното им жилище. Нямате представа, драги читатели, колко нещастия и смърт е заложена във всички, а най-вече в християнските гробища. Мога да кажа обаче, че когато се търси магия срещу даден човек до или в някое гробище, самите мъртъвци казват къде са сложени магии за различни хора, назовавайки имената им. Желанието на мъртвите е да се махнат магиите, задължаващи ги да причиняват страдания и смърт на живите, заради завистта и злобата на хора с черни души, обладани от злото.

Из „Срещи със злото“ – Димитър Дянков

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Една мисъл относно “Магии за смърт и бездетие”