Галина Михайлова & Антон Иванов
черна магия

Магии за смърт и бездетие пак

Един ден наш близък доведе младо семейство, което искаше да се свърже с нас. Съпругът ни разказа, че многократно сънува своя починал неотдавна баща. Сънят му винаги бил един и същ. Отнасял се за здравето на двегодишното им дете, внуче на починалия. Съпругата ми виждаше тези хора за първи път, но разказът й, с подробности за това как и при какви обстоятелства е починал бащата, убеди дошлите млади хора, че всичко, което ще им бъде казано за желанието на мъртвия, ще бъде вярно. Това, което мъртвият искаше да им каже, бе че магията, причинила смъртта му, си стои и той настояваше да бъде махната, защото ще погуби и внука му.

Духът на починалия каза още много неща, свързани с бъдещето на младите съпрузи и детето им, каза и кой и защо е направил магията против него. Познавах бегло починалия, но впечатленията ми от него бяха добри. Имаше тих и скромен характер, услужлив и добър в отношенията си към хората. Оказа се обаче, че и той си е намерил душманин в лицето на собствената си съпруга, която от години поддържала връзки с друг мъж, чието име мъртвият назова. Починалият приживе не е знаел за връзката на жена си, но се оказа, че тя не е останала скрита от сина, който сподели, че всичко това е вярно. Мъртвият обясни, че точно мъжът, с когото жена му е поддържала връзка, за да се отърве от него е ходил да му направи магията и, че в самата магия има негова коса, дадена от съпругата му, по настояване на възлюбения й. Каза още, че синът му много тъгува за баща си, за разлика от майката, която изобщо не се сещала за починалия си съпруг. Мъртвият настояваше магията, причинила неговата смърт, да се махне непременно и, след като това бъде направено, младото семейство ще има още едно дете. На известието за второто дете младата жена реагира и каза, че това е изключено, защото при медицински преглед са й обяснили, че тя повече деца не може да има. Да, но мъртвият обяви, че ще стане и съобщи кога ще се роди детето, неговия пол и, макар че младата жена не му вярва, ще се убеди, стига да бъде махната магията, отнела живота му.

Открихме магията, като отидохме в жилището, когато майката отсъстваше. Беше пусната в картонена кутия с билки, сложена в гардероба, а в самата магия наистина открихме снопче коса от починалия, човешки нокът, отрязан най-вероятно от ръката на мъртвец и изрезка от стара книга на арабски език. Цялата магия беше голяма колкото бобено зърно, а беше отнела човешки живот, щеше да отнеме и още един, ако младият човек не беше повярвал на сънищата си. Съпрузите се успокоиха след като мина време и с детето им нищо лошо не се случи. Нямаше и година оттогава, знам че беше някакъв голям празник, срещнахме младото семейство на разходка в парка. Жената едва влачеше крака поради напредналата си бременност.

Видяха ни, спряха се, заговорихме и първото нещо, което каза жената на съпругата ми, беше:

„- Не ви повярвах, единствено за това, че ще имам второ дете, защото така ми бяха казали лекарите, но и за това познахте.“

Из „Срещи със злото“ – Димитър Дянков

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.