Галина Михайлова & Антон Иванов
черна магия

Магии за неуспех на отбор

Много пъти се е налагало съпругата ми да прави диагностика или да гледа за даден човек само по снимка или по името, без да го е виждала. Това се случваше често, тъй като в много от случаите някои от дошлите за преглед се интересуваха за здравето на свой близък роднина или приятел. За един такъв случай искам да разкажа.

Двама млади мъже ни посещаваха често и се съветваха за всичко, свързано с техния бизнес, със съпругата ми. Бяха честни и добри момчета, бизнесът им беше тръгнал добре, но мисля, че ако съдбата не ги беше срещнала с нас, злото нямаше да ги подмине. По време на един разговор двамата изведнъж се сетиха за техен приятел, треньор на известен футболен отбор, и помолиха съпругата ми да провери на какво се дължи заболяването му. Оказа се, че му е дадена магия във вид на течност, която е поел чрез някакво питие, без да разбере. За отбора, който той ръководеше, имаше няколко магии, сложени на различни места по стадиона, на който провеждаха тренировки и мачове. Магията, сложена в питието на треньора, беше за болест и конфликти между него и отбора, а тези, сложени на стадиона, за загуби и неуспехи на целия отбор. Сложените разновидности на черната магия си бяха свършили работата, защото двамата бизнесмени потвърдиха това, което установи съпругата ми и я помолиха за помощ. След няколко дни предстоеше важен за отбора мач. Уговорихме се в деня на мача да заминем за далечния град и да се опитаме преди срещата да открием магиите. Пристигнахме два-три часа преди срещата. Първата магия съпругата ми откри пъхната в основата на таблото, на което обявяват резултатите. Самата магия се състоеше от две изгорели наполовина свещи, усукани една в друга и завити в памук. Между скамейките за публиката, пъхнат в дупка на бетона, открихме цял сапун набоден с игли, взет от банята на стадиона. На един от ъглите на терена открихме магия, представляваща парче хартия с изписан на ръка арабски текст, сгънато във вид на триъгълник и завито с безцветно тиксо. На изхода към терена, по пътя на футболистите, съпругата ми установи, че има излята разновидност на черната магия. Със същата течност беше наръсена и съблекалнята на отбора. Злосторниците се бяха погрижили пътят за успех на отбора да бъде отрязан навсякъде и неговият провал и този на треньора, според мене, щеше да е неизбежен, ако не бяхме изпълнили молбата на двамата наши и негови близки.

Най-интересното в случая беше, че мачът, състоял се непосредствено след нашето посещение на стадиона, беше спечелен от отбора, на който помогнахме, и който до този момент имаше много загуби.

Из „Срещи със злото“ – Димитър Дянков

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.