Галина Михайлова & Антон Иванов
черна магия

Магии за болест и смърт

Дойде за преглед мой познат, с когото бяхме работили преди години заедно в едно предприятие. Оплакванията му бяха, че от няколко месеца не може да спи, събужда се многократно изпотен, изпитвайки странното чувство за неопределен страх. Появявали се силни болки в главата и стягане в сърдечната област. Кръвното му налягане много често за кратко време се покачвало.

При прегледа се установи, че това му състояние е предизвикано от въздействието на черна магия. Явно, че той беше чувал за такива неща, защото каза, че разбрал от една ясновидка, че има две магии, но възможностите й стигали дотук.

Оказа се, че магиите наистина бяха две. Едната за болест, а другата за смърт, заровени в двора пред къщата им. Една вечер към полунощ отидохме у тях, за да ги махнем. Едната открихме в градинката с цветя, а другата беше в лозе пред къщата, вързано на телена конструкция. Някаква черна съседска котка през цялото време се въртеше в краката ни, докато обикаляхме из лозето да търсим магията и в един момент се спря и започна да души на едно място, мяукайки силно. Най-интересното беше, че в същия момент съпругата ми се спря точно там и каза, че магията е заровена на това място, където души котката. Мъжът започна да копае, слагайки пръстта в едно корито и най-вероятно в момента, в който магията беше извадена от земята, силната болка в главата му изчезна, като с магическа пръчка. Точно в този момент котката нададе някакъв животински вой и започна да обикаля със страшна скорост около изкопаната дупка. Очите й светеха в нощта като малки зеленикави фарчета, а болният се уплаши и изпусна лопатата. Котката обикаля с бясна скорост няколко секунди и изведнъж, пак надавайки вой, изчезна нанякъде. След като човекът се успокои, каза че много пъти през деня е виждал същата котка да ходи и да души на същите две места, откъдето извадихме магиите.

Явно, че животните имат сетива, с които усещат неестествените излъчвания, идващи от местата, където има причинители на лоши вибрации, постепенно свикват с него и, когато това излъчване изведнъж се отстрани, нещо с животинските им инстинкти се задейства. Мисля, че именно това е накарало котката да обикаля около мястото на извадената магия. Случвало ни се е и друг път, особено през малките часове на нощта, да се появи котка или куче точно на мястото, където сме ние. Те душат и сякаш търсят нещо, което са загубили.

Из „Срещи със злото“ – Димитър Дянков

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.