Галина Михайлова & Антон Иванов
История за един добър човек

История за един добър човек

 

История за един добър човек

Напоследък съм доста активен. Някои могат да го приемат дори като „агресивен“. Ще ви разкажа една история, за да обясня защо това е така.

Има един човек, когото аз много ценя. Жена, колежка от някога. Страхотна, винаги душа на компанията. Всички я обичат. Няма да казвам колко добрини е направила, защото е невъзможно да се изброят. Всичко, което имаше, го даваше на други в нужда.

Но започна да наедрява. Счупи крак и това още повече влоши нещата. Загуби настроението си. Загуби оптимизма си. Колко ли пъти я каних да дойде при нас, не дойде. Не знам какво я уплаши. Дойде на едно кулинарно парти, не можех да я позная. Не като външност – като външност си беше „тя“, не можех да я позная като настроение и излъчване. Хареса й всичко много и очаквах да се обади и да се запише в уелнес група, но пак я достраша. Аз не бях достатъчно настоятелен, за да преодолее тя притесненията си, каквито и да са били.

Обади ми се. За да каже, че е получила инсулт.

Разказвам ви тази история не за да ви плаша и аз съм сигурен, че тя ще се излекува. Разказвам ви я просто за да обясня своето поведение – защо ставам все по-настоятелен и активен, та чак агресивен. Ако това дразни някого, предполагам защото самият той иска да направи нещо за себе си. Знае, че има нужда да го направи. Но упорито не го прави.

Той е интелигентен, умен човек и нямам обяснение защо не прави нищо за себе си, но не искам да се чувствам виновен за неговата пасивност и за го изкарам от неговата „зоната на комфорт“.

Не искам близките ми хора така „да закъсват“. Искам да са здрави, усмихнати и щастливи, такъв, какъвто станах аз, когато започнах да се храня правилно.

Правилното балансирано хранене не е „лекарство“, но то помага на организма сам да се пребори с вредите в сегашния живот. Не обещавам никому нищо, но му гарантирам, че ще се почувства по-добре и изпълнен с енергия.

Ако се измъкне от зоната си на комфорт, посети ни и следва съветите ни.

Погледнете снимките – заобиколени сме с млади, енергични, усмихнати и позитивни хора. Правилното хранене не е само за дебели и уморени. Правилното хранене е за всички!

Всеки е добре дошъл при нас!

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.