Галина Михайлова & Антон Иванов
Забавна прозрачна визитка

Визитките – задължителен атрибут на съвременното общуване и протокол

За визитка на
За визитка на „Червен кръст“ червения цвят е идеално решение
 • Много трябва да се внимава за недопускане на грешки или изписване на невярна информация. Визитки с правописни грешки – изхвърлете ги! Нима искате да се представите като немарлив и неграмотен още на първата среща?
 • Да се избягват нестандартни размери, най-честата посока на нестандартните визитки е отново към кошчето за боклук.
Визитка на фотографско студио
Визитка на фотографско студио
 • Препоръчва се използване на лого и слоган (девиз). Ако нямате такива, измислете си. Хубаво е логото да е създадено от професионален дизайнер, художник. Слоган може да си измислите и сам, но внимателно – две три думи са, но ви характеризират като човек или специалист или като…  не искам да продължавам.
 • Препоръчва се визитките да са едностранни. На гърба се допуска дописване на липсваща информация на ръка – най-често домашния телефон или други по-лични данни. Ако все пак използвате гърба на визитката, въпреки всички препоръки да не го правите, в никакъв случай не поставяйте там контактна информация за собственика на визитката, освен домашният му номер. Но както казах, тази препоръка е вече доста спорна – помислете си за какво ви е визитка на новия ви арабски или китайски партньор на родния му език?
Все по-често визитките са двустранни
Все по-често визитките са двустранни
 • Ако приоритетен е фирменият характер, на гърба могат да се разположат и други важни телефони на фирмата, които не са свързани пряко със собственика – на управител на фирмата, на мениджър продажби, на служител по връзки с обществеността или други.
 • Не се препоръчва на чисто фирмени визитки изписване на домашен телефон, а ако е необходим, изписва се на ръка, подходящо място е гърба на визитката. У нас честа практика са комбинираните визитки,  при които се допуска и фирмена и лична информация едновременно. Мобилният телефон на организираните хора често е един – и личен, и служебен.
Визитка на треньор по йога
Визитка на треньор по йога
 • Личните картички не са с толкова строги правила и на тях не пречи поставяне на служебен телефон. Не забравяйте все пак, че това няма нищо общо с воденето на лични разговори по служебния телефон, което е крайно некоректно, освен ако не са създадени съответните фирмени политики.
 • Фирмените картички е целесъобразно да са с изграден фирмен стил, който включва лого, девиз, телефони, адреси,  разположението на отделните елементи, цветова гама, шрифт и др. елементи, ако са налични такива. Но и това си е политика на фирмата.
Визитка на фитнес-треньор и консултант по отслабване
Визитка на фитнес-треньор и консултант по отслабване
 • Снимката на визитката е много противоречиво явление. В някои страни това е проява на изключително лош вкус, в други е много модерно. За да се избегнат конфузни ситуации, по-добрият вариант е да не е със снимка. Компромисно, а понякога и много оригинално, е поставяне на шарж на собственика на снимката било отпред, било на гърба. Естествено, това е удачно за хора на изкуството или някои общопризнати „чешити”.
Визитка със снимка
Визитка със снимка
 • Визитките са и своеобразни рекламоносители, но е желателно рекламата в тях да е в неявен вид или съвсем семпла и ненабиваща се в очи.
Визитка на дизайнер на дънкови облекла
Визитка на дизайнер на дънкови облекла
 • Някои хора си мислят, че колкото по-скъпа е дадена визитка и по-нетрадиционна технологията на изготвянето ѝ, демонстрира по-висок имидж в обществото. Трябва изключително много да се внимава с това мнение, тъй като границата между демонстрация на имидж и кич е съвсем крехка и трудно доловима.
Визитка на треньор по йога
Визитка на треньор по йога

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: