Галина Михайлова & Антон Иванов
Вестник КОМПЮТРИ

Вестник КОМПЮТРИ

Интересни уебместа

ЗА РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

Вестник КОМПЮТРИ, бр.31 8-21 август 2005

Да насочиш антената към небето, да включиш радиоапарата и да чуеш гласа на някой, който се намира на десетки, стотици и дори хиляди километри от тебе, е преживяване, което не може да се сравни дори и със съвременните комуникационни технологии и Интернет.

Радиолюбителите в множество страни по света членуват в клубове, имат персонални позивни, с които се идентифицират в ефира и които дори стават техен псевдоним.

Изглед на сайта на БФРЛ по това време
Изглед на сайта на БФРЛ по това време

Знаете ли, че новоизбрания председател на Българската федерация на радиолюбителите се казва LZ1RF? А какво би било вашето име в това общество? Това може да разберете само ако посетите сайта на българските радиолюбители, който се намира на адрес:

http://www.bfra.org

Въпреки семплия си дизайн сайтът се явява мястото, на което родните радиолюбители обменят информация извън ефира, научават за организирането на състезания по непонятните за несведущите късовълнови и ултракъсовълнови спортове и др.

Изглед на страница от сайта на БФРЛ по това време
Изглед на страница от сайта на БФРЛ по това време

На сайта ще откриете множество документи, които ще ви запознаят с историята на българските радиолюбителски общества, ще ви разяснят в какво се състоят тези радиоспортове, как Луната може да ви помогне, за да пратите сигнал надалеч, да откриете речник на международните радиолюбителски изрази и съкращения (техните емотикони 😉 и много други неща. Информацията на сайта е изобилна и въпреки трудната навигация може да се размечтаете и да пожелаете и вие да опънете антена час по-скоро.

(Бележка: сайтът на БФРЛ вече се поддържа от БФРЛ)

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.