Галина Михайлова & Антон Иванов
Аурата

Аурата

Аурата

Биополето /аурата/ е саморегулираща се и самовъзстановяваща се информационно-биоенергийна система.

Източната мъдрост гласи: „В тялото на човека е заложено всичко необходимо за неговото пълно оздравяване“.

Пиета
Пиета

(забележка: снимката не е на аура)

Биополето се състои от следните структурни звена , всяко от което изпълнява определена функция:Biofield /aura/ is self-regulating and self-healing information and bioenergy system.

– входове за енергия;

– енергийни центрове – чакри;

– биоенергийни центрове на главния и гръбначния мозък (командни центрове за управление, свързани с определени зони на главата);

– апарат за саморегулиране;

– енергийни канали (меридиани);

– консуматори на енергия (органи и фини тела);

– изходи на отработената енергия.

Енергийни входове – това са очите, ушите, устата, носът, стъпалата на краката, биологично активните точки /БАТ/, чакрите, Сушумна  /централната енергийна магистрала, минаваща по продължение на гръбнака/, двете странични магистрали, паралелни на гръбначния стълб и завършващи съответно в дясната и лявата ноздра – Ида и Пингала Нади.

През очите влиза светлинната енергия.

През ушите – звуковата енергия.

През носа – въздушната енергия.

През стъпалата на краката – излъчваната енергия от земята.

През БАТ, чакрите, Ида и Пингала Нади – космическата енергия.

Прародителската енергия /наследствената/, получавана от предците, още преди раждането на човек, се натрупва в бъбреците и се разпространява с помощта на меридиана на тройния нагревател, определяйки наследствените черти на организма.

Цялото това многообразие от енергия, постъпвайки в организма, се преобразува в единна форма , условно наречена биоенергия, която по-нататък се отправя към своите консуматори.

Основен принцип на древната източна медицина е поддържането на постоянно определено ниво на биоенергията във всички звена на енергийната система.

Това се случва с помощта на четири хомеостазни регулатора:

– регулатор, поддържащ стабилност на кръвното налягане и температурата на тялото чрез кръв – лимфа, обединяващ  всички органи посредством химически вещества;

– ендокринните жлези, осигуряващи регулирането на процесите на жизнената дейност на организма с помощта на хормони;

– централната нервна система /ЦНС/, регулираща взаимоотношенията на организма с външната среда, управлявайки поведенческите реакции, координирайки дейността на всички органи на тялото;

– вегетативната нервна система /ВНС/, регулираща дейността на вътрешните органи, жлезите с вътрешна и външна секреция, кръвоносните и лимфните възли и отчасти мускулатурата;

Когато в биополето работи системата за саморегулация, гореописаните регулатори работят правилно, но при изключена система за саморегулация нито едно външно биоенергийно лечение няма да даде стабилни и устойчиви резултати.

Аурата трябва да е цялостна, с правилна форма и в нормални размери- на височина до 2.2 метра, а на ширина – 1.25 метра.

Обемът на аурата е пряко свързан с работата на енергийните центрове – чакрите. Неговото намаляване показва, че е налице тенденция  към доближаване на критичната  граница и завършване на жизнената енергия.

Вермила Милчева

+359 87 7513787

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.