Галина Михайлова & Антон Иванов

Отличници в леглото

Вероятно сте срещали хора, които държат да бъдат съвършени във всичко. Те са старателни в работата, държат на външния си вид и дори когато правят секс, все едно, че са на изпит за званието „сексолог”. В стремежа си да получат „отличен” в леглото, те се лишават от възможността да изпитат удоволствие от интимния контакт.

Ето следния пример: има жени, които влагат всичките си усилия в една единствена цел – да изглеждат като „секс бомби” в леглото, да изпълняват безотказно всякакви прищевки на партньора, дори и да не им се нравят тези неща.

Отличници в леглото

Те не могат да си позволят желанието да ги споходи в неподходящо място и време. Защото първо трябва да вземат душ, да се намажат с тоалетно мляко, да си сложат красиво бельо. А дори и през ум не им минава, че възбуденият мъж въобще няма да види с какво е облечена партньорката му, а как по-бързо и лесно да го свали. Нито пък се замислят, че с душа ще измият и феромоните, предизвикали възбудата на мъжа. Все се сещам за думите на един по-възрастен колега, че днес жените не миришат на… секс.

 „Перфектните” жени се притесняват да правят секс на светлина, защото винаги мислят, че тялото им не е идеално. Или пък че ще се види малката пъпчица на челото им. Общоизвестна изстина е, че мъжете обичат с очите си – тъмнината враг на възбудата. Леко, загадъчно затъмнение – да, но пълна тъмнина – в никакъв случай!

Мъжете  перфекционисти пък предварително психически се подготвят за интимните си срещи. Специално избират времето и мястото за тях. В това няма нищо лошо, стига да не се превръща в самоцел. Свещите, виното и нежната музика предразполагат за прекрасно еротично преживяване. Неотдавна обаче експерти по темата лансираха философията, че най-страхотното съвкупление на душата и тялото се случва, когато не сме подготвени за него. В очакване на мързелив, тъжен, ядосан и дори повече от скапан секс, можем да получим извънземна наслада. Статистиката сочи, че жените правят много повече нежелан секс от мъжете. Но на всеки пет пъти такъв секс остават неочаквано очаровани от приключението в леглото. Авторът на книгата „Ще останеш ли влюбен в мен и утре?” Ейдриън Бъргс се кълне, че съвсем не е желателно да сме обладани от изключителни и висши емоции, за да се мушнем между чаршафите. Според него, дори ако в началото на „сеанса” не се чувстваме в настроение, все пак трябва да стигнем до края. Защото половинките остават доволни, а отношенията ни с тях се бетонират.

Безболезнен стоматолог
Безболезнен стоматолог

Ако са ергени, мъжете постоянно сменят партньорките си, а ако са женени, обикновено рядко правят секс. И в двата случая – за да избегнат риска да се изложат в секса. А той, сексът, е като „шофьорлъка” – за да бъдеш професионалист, трябва да караш почти непрекъснато. Едно проучване показва, че най-дългите и щастливи връзки са тези, в които сексът е издигнат в култ. За да бъдат щастливи, двойките просто трябва да го правят постоянно.

Сексолозите дават няколко съвета към мъжете и жените, които са си поставили за цел да са перфектни в спалнята.

Не винаги актът завършва с оргазъм.

Сексуалните „отличници” искат интимният контакт непременно да завърши с оргазъм и за партньора им, и за тях самите. Ако не са успели да стигнат до върха, те започват да се тревожат.  Или пък държат да „свършат” едновременно,  без да се замислят, че ако се фокусират върху своята собствена крайна точка по отделно, ще да способни да се потопят в насладата докрай, като свършат „на смени”.

Те са твърде претенциозни към човека до тях – могат да се разделят с него, само защото не е оправдал очакванията им за идеалната половинка. И са твърдо уверени, че некачественият секс ще им довлече куп неприятности – от психически разстройства до други заболявания.

Не е нужно да си доказвате колко сте желани чрез секс с много партньори.

Не е нужно да се доказвате
Не е нужно да се доказвате

„Отличниците” в леглото обикновено признават само традиционната форма на половия акт – към други форми на сексуално задоволяване прибягват твърде рядко, без никакво желание и само за да пробват новия начин. Това често води до обратен ефект, тъй като поражда притеснения, за каквито няма никакви основания (спомнете си вица за работника, който паднал от стълбата и заявил, че станал 300% импотентен: ударил се в слабините, навехнал си пръстите и си прехапал езика ;-§))).

Не робувайте на схеми, пробвайте нов стил в леглото. 

Всъщност перфекционистите могат да правят секс и на кухненския плот, но с присъщите им сериозност, деловитост и старание, точно защото не познават секса като интимна игра на двамата. Изневеряват за разтоварване и най-вече за да си докажат, че са много желани.

Липсата на непринуденост е най-големият проблем за „отличниците”. Такива любовници никога няма да направят стриптийз на партньора си. Не чакайте от тях фантазия в секса. В стремеж си да се представят на висота, много рядко се получава наистина така.

Пробвайте нов стил
Пробвайте нов стил

Сексолозите за тях:

Проблем на перфекционистите е неспособността им да се приемат такива, каквито са в действителност. С всичките им слабости и особености. Това се проявява особено силно в интимните контакти, защото при тях се разкрива истинската същност на човека. Специалистите са убедени, че ако т.нар. „отличници” решат проблемите си в живота, сексът за тях няма да е работа и изпитание, а незабравимо удоволствие.  Под юргана всички са равни. Сексът кара хората да се харесват! Да избягват дребнотемието. На пикник в гората, в кабинков лифт, на терасата до мушкатото, сексът помага!

Маска не ти трябва. И без това никой няма да запомни лицето ти.
Маска не ти трябва. И без това никой няма да запомни лицето ти.

Използвани са материали от в-к „Труд”, в-к „Стандарт” и Интернет

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.